
Fotokursus i Tivoli
Tag med på fotokursus i Tivoli og bliv bedre til at dække begivenheder både udefra og indefra. Et døgn i Københavns kendte forlystelsespark, hvor vi møder ind sammen med den første billetsælger og går hjem med den sidste gadefejer. Der er billeder overalt, vi skal fotografere rigtigt meget!
Du bliver “fluen på væggen” i forlystelseshaven i centrum af København, når de besøgende morer sig i forlystelser og restaurationer, og når de ansatte sørger for at tingene sker. Du skal skabe dit eget fotografiske portræt af Tivoli i december.
På kurset lærer du at beherske og vinkle den fotografiske reportage i fem billeder endnu bedre, du lærer at gå tættere på, at arbejde aktivt med det eksisterende lys, øjeblikket og kompositionen. Kort sagt bliver du en bedre reportagefotograf!
Om Tivoli:
Forlystelseshaven blev anlagt i 1843 på fæstningsterrænet lige uden for Vesterport i København på initiativ af Georg Carstensen. Et folkeligt forlystelsesetablissement af den type, der siden slutningen af 1700-tallet var opstået i Europas storbyer. Tivoli formedes som en romantisk lysthave med lette pavillonbygninger, landskabelige scenerier og udsigtspunkter. Tivoli blev lige fra starten en publikumssucces, dels fordi det udfyldte et behov i tiden, dels fordi Georg Carstensen knyttede dygtige kræfter til sit etablissement. Harald Stilling skabte de fysiske rammer, H.C. Lymbyes orkester forlystede daglig med festlig musik a la Johann Strauss og de populære pantomimer med Pjerrot morede folk. På særlige festdage var der fyrværkeri og festlig illumination med kulørte lamper.
Et bredt publikum karakteriserer Tivoli. Derfor sætter forlystelseshaven også alle sejl til for at skabe en eventyrlig julestemning som afslutning på Tivolisæsonen. Sådan har det været siden 1994, hvor Jul i Tivoli så dagens lys. Siden har begivenheden slået alle besøgsrekorder, og i dag strømmer gennemsnitligt 800.000 mennesker hvert år i Tivoli i december. Forberedelsen til julemarkedet tager 2 måneder, og så er der også sat 450.000 julelys, 1.100 juletræer og 60 boder op på et tæppe af 4,5 ton flis.
Kurset henvender sig til dig, som er enten fotograferende journalist (begynder, øvet eller ekspert), pressefotograf eller fotojournalist. Kurset gennemføres med differentieret undervisning for at tilgodese deltagernes forskellige kompetenceniveauer.
Vi har særligt fokus på læring, der kan omsættes i dit daglige arbejde:
– Fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, formen og historien
– Networking
– Inspiration
– Learning by doing
Du lærer (afhængigt af dit niveau):
– Om digitalkameraets opbygning og indstillinger
– At kontrollere ISO, lukkertid og blænde
– At gå tættere på som fotograf
– At arbejde aktivt med de fire fotografiske grundstoffer
– At udvælge din færdige fotografiske historie
– At arbejde med en sammenhængende, fotografisk fortælling
Startdato for kurset: 4/12-2023
Antal kursusdage: 3 (internat)
Målgruppe: Journalister, fotografer, grafikere og kommunikationsfolk
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 7 deltagere
Pris: 15.500 kr. + moms. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på enkeltværelse inkl. morgenmad.
Læs mere om FOTOGRAFVÆRKSTEDET på vores hjemmeside HER.
Se iøvrigt vilkår for tilmelding til vores kurser HER.