FOTOJOURNALIST – TAG STÆRKE PORTRÆTTER, KBH

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S.
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
8.900 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Forår 2019
 • Drømmer du om at skabe unikke og personlige portrætter, der fanger dine læsere?
 • Vil du gerne løfte kvaliteten af dine portrætter og blive bedre til at få mennesket frem bag masken?
 • Savner du tid til fordybelse og redskaber til at komme videre? Så se her.

Måske du har det ligesom mange andre af dine kollegaer:

 • Du får ikke rigtig gjort noget for at udvikle dig fagligt, fordi du har for travlt og det drukner i hverdagens andre gøremål.
 • Du arbejder under et konstant tidspres og laver derfor de samme portrætter igen og igen.
 • Eller måske du næsten har opgivet at udvikle din stil og udtryk i dine portrætter?

Med andre ord; du kunne godt bruge inspiration til at løfte kvaliteten af dine portrætter. Så de bliver nærværende. Personlige. Skiller sig ud og løfter sig over mængden.

Spørgsmålet er bare – hvad skal du SÅ gøre?

Det har vi et kvalificeret bud på.

Deltag i vores workshop i portrætfotografi for fotojournalister og redaktionelle fotografer, og stil skarpt på din faglige udvikling med et frirum fra dagligdagens ræs. Du får mulighed for at få en inspirerende uge sammen med dine kollegaer og fornyet energi til dit daglige arbejde på redaktionerne.

Med denne intensive workshop vil vi løfte kvaliteten af dine portrætter ved at give dig en række metoder og værktøjer til at blive mere bevidst i arbejdet med at portrættere et menneske og skabe et virkningsfuldt portræt.

Med udgangspunkt i det klassiske portrætfotografi, prøver du at arbejde med Helga Theilgaards unikke og effektive metoder til personinstruktion. Vi vil gå i dybden med de psykologiske aspekter af portrætfotografiet, og vi vil lægge vægt på, at du lærer, hvordan du i praksis kan anvende metoderne i en travl hverdag for at skabe vedkommende, personlige og nærværende billeder.

Derudover vil du arbejde med nogen af de specielle udfordringer, som portrætfotografiet byder på, når det gælder komposition, positionering og lys. Du vil få undervisning i efterbehandling og retouchering af portrættet og blive bevidst om, hvordan du rammer en helt bestemt stil og udtryk i dit færdige billede. Undervejs vil vi se og diskutere en række eksempler på portrætter i forskellige genrer.

Dag 1: Lys og komposition
Forståelsen af lys er afgørende i arbejdet som fotograf, og det betyder meget, at man kan beherske og styre lyset, når man arbejder med portræt både på studie og særligt on-location.
Teknisk vil vi se på, hvordan du med enkle virkemidler og transportabelt lys kan lave en række belysningsteknikker, der på forskellig vis definerer og underbygger et menneskes karakter og udtryk.
Komposition er et væsentligt element, når man skal portrættere et andet menneske. Vi arbejder med komposition, og hvordan du opbygger billedet med form og idé. Og vi ser på, hvordan du positionerer et menneske og samtidig forholder sig til portrættets psykologiske natur.

Dag 2: Personinstruktion
Hvis et portræt skal være overbevisende og virkningsfuldt, skal det have et dybere lag af nærhed og menneskelig genkendelighed. Redskabet er dig selv og din motivation og begrænsninger i mødet med den du portrætterer. Du lærer metoder til, hvordan man dirigerer et andet menneske ind i forskellige følelsesmæssige rum og tilstande, og hvordan de kommer derhen, hvor udtrykket mærkes ægte og vedkommende.

Dag 3: Portrætfotografering
Du får stillet en opgave, hvor de skal fotografere et portræt med udgangspunkt i de teknikker, vi har gennemgået på dag 1 og 2. Undervejs får de vejledning og konstruktiv feedback på deres arbejdsmetode.
Sammen med underviserne udvælger deltagerne de endelige billeder – denne del af processen har lige så stor indflydelse på resultatet som selve fotograferingen. Dit kontaktark er et godt redskab til at forstå og forbedre din arbejdsproces.

Dag 4: Billedbehandling
Det er vigtigt, at det færdige portræt afspejler dit arbejde og den fortælling, de ønsker at formidle. Metoder til udvælgelsen af det bedste portræt er en essentiel del af denne proces, og lige så vigtigt som den efterfølgende billedbehandling og retouchering af portrættet. Vi analyserer en række fotografier i forhold til motiv, farveholdning, kontrast, komposition, lys etc., og ser hvordan de valg, vi træffer under optagelse og efterbehandling, underbygger fotografiets fortælling. Vi gennemgår best practices og workflows, optimal RAW konvertering og kigger på, hvordan du takler typiske udfordringer såsom lav farvekontrast, hudtoner under høj ISO og blandingslys, og du vil få demonstreret specielle teknikker til sort/hvid konvertering, retouch og efterkopiering af portrætter.

Dag 5: Efterbehandling og billedevaluering
Vi starter kursets sidste dag med opfølgning fra dag 4, og eventuelle tekniske spørgsmål. Herefter arbejder deltagerne individuelt og under vejledning fra underviserne med at færdiggøre deres portræt som vi printer ud.
Vi afslutter workshoppen med en billedevaluering af deres færdige portræt.

Du kan se frem til:

 • Bevidstgørelse i arbejdet med at portrættere et menneske
 • Redskaber og metoder til personinstruktion
 • Undervisning i komposition og positionering
 • Metoder til at arbejde med portrættets psykologiske natur
 • Beherskelse og styring af lys i et portrætfotografi
 • Billedbehandling og retouchering af et portrætfotografi
 • Individuel feedback og sparring undervejs i processen
 • Inspiration til at forny dine portrætter
 • Faglig og teknisk udvikling og forbedring af din fotografiske praksis i trygge rammer
 • Et løft i kvaliteten af dine billeder til fordel for kunderne
 • Et pusterum i din hverdag med plads til fotografisk fordybelse
 • Opgaver og øvelser undervejs
 • Billedevaluering med konkrete anvisninger til fotografisk stil og udvikling

Deltagerkrav

Du arbejder professionelt som fotograf
Du arbejder hjemmevant i både Photoshop og din fortrukne RAW konverter.
Du medbringer dit eget kamera.
Du medbringer din egen bærbare computer med Adobe Photoshop og fortrukne RAW konverter og Wacomboard.
Du brænder for at gå i detaljen med hele processen

Antal: 10 deltagere

Hvornår: Mandag d. 14. januar til onsdag d. 16. januar, samt mandag d. 28. til tirsdag d. 29. jan.  2019. Alle dage fra kl. 9-16.

 

 

Undervisere

Helga Theilgaard

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi. De seneste 3 år har hun udbudt en række online- og fysiske workshops i eget navn. Se mere på www.helgatheilgaard.com

Michael Elmkjær Madsen

Michael Elmkjær Madsen er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS. Han afholder løbende kurser og one-to-one undervisning i eget regi og med udvalgte samarbejdspartnere.
Se mere på www.fruit-imaging. com og www.elmkjaer.dk