Fotograferende Journalister – starter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
4200 Slagelse
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
10.500 kr. | PU-støtte: 3.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 68 evalueringer)
Efterår 2015
@ Lars Bertelsen

Kom godt i gang. Lær at skyde portrætter og reportagefotos til dine skrevne historier. Lær de grundlæggende teknikker i digitalt fotografi, fra du trykker på knappen, til du ser det færdige billede. Lær om fotografiets formmæssighed – lyset, kompositionen, øjeblikket.
Fotograferende Journalister er et basiskursus, der henvender sig til dig – journalist, kommunikationsmedarbejder eller bare historiefortæller – der har mod på og lyst til at lære eller lige er begyndt at fotografere.

Undervisningen foregår i Slagelse med overnatning på hotel på enkeltværelse samt helpension.

Moderne digitale kameraer har rigtig mange knapper. Men hvordan virker kameraet, og hvad skal du bruge knapperne til? Og hvordan omsætter du viden om kameraet til gode portrætter og reportagefotos? Selv det dyreste og bedste kamera gør dig ikke til en god fotograf. Det er dig, der tager billedet, og vi lærer dig hvordan.

På kurset vil du gennem oplæg, øvelser og feedback lære de grundlæggende teknikker i digital fotografering. Ved kursets afslutning vil du være bedre rustet til at håndtere de regelmæssige, fotografiske udfordringer, du møder. Du vil mestre en række fotografiske værktøjer, som vil give dig større sikkerhed, når du fotograferer. Kort sagt: Du vil lære at fotografere!

Vi har særligt fokus på
– Digitalkameraet og dets funktioner
– Lyset
– Kompositionen
– Øjeblikket
– Det fotografiske møde, kildekontakten: Mennesket i fotografiet, spejlbilledet
– Reportage- og portrætfotografiets historie og formmæssighed
– Learning by doing, error and correction
– Gennemgang af dine billeder i plenum

Datoer
26. august – 28. august 2015

Sted
Slagelse Kloster

Antal deltagere
12 – kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere

Pris
10.500 D.kr. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning og alle måltider

Målgruppe
Medie-professionelle med lyst til at lære at fotografere – journalister, kommunikationsmedarbejdere og historiefortællere

Praktisk
Medbring: Medbring eget kameraudstyr, en USB-stick, pen og papir samt evt. bærbar computer

I tvivl om noget?
Besøg vores WEBSITE
Ring til Lars på 2014 4830 eller Søren på 3168 9899
Send os en mail HER

Undervisere

Lars Bertelsen

er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DMJX) i 1997. Han har siden da arbejdet som fotograf, fotojournalist og underviser. Han har fungeret som censor og ekstern lektor på DMJX i en længere årrække. Lars har været ansat som fotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten og Nyhedsmagasinet Ingeniøren, ligesom han har været selvstændig igennem en årrække med både redaktionelle og kommercielle kunder. Lars har rejst med sit kamera i mange lande på opgaver for kunder og i jagten på personlige projekter

Læs mere HER

Søren Voigt Juhl

er teolog fra Århus Universitet og kunsthistorie fra Poitier i Sydvestfrankrig i 1989 og har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han har været højskolelærer og –forstander på Brandbjerg Højskole, hvor han har undervist i europæisk kulturhistorie, filosofi og fransk. Fotograferer til bøger, hjemmesider og musikalske billedfortællinger. Pt. præstevikar i Halskov kirke. Han har lang erfaring i at arrangere kurser, kultur-, mad- og vinrejser. Bla for DjE og Update til New York, Sydfrankrig og Spanien.

Læs mere HER