Fotograferende Journalister – fortsætter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
4200 Slagelse
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
11.500 kr. | PU-støtte: 3.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 68 evalueringer)
Efterår 2016
@ Lars Bertelsen

Fotograferende Journalister – fortsætter er et tredages kursus henvendt til dig – journalist, kommunikationsmedarbejder eller historiefortæller – der allerede er i gang med at fotografere. Måske fordi du jævnligt fotograferer og leverer billeder som en del af dit arbejde.
Du savner sparring, udvikling og efterkritik af dit fotografiske arbejde. Det får du på kurset.

Du bruger dagligt kameraet i forbindelse med dit journalistiske arbejde. Du kender de grundlæggende teknikker i dit kamera, men skyder måske mest auto, når det skal gå stærkt.

Lær de fotografiske fortælleteknikker, når du leverer fotos til dine skrevne historier. Lær mere om fotografiets formmæssighed – lyset, kompositionen, øjeblikket. Du har brug for at udbygge dit kendskab til kameraet, så den skrevne og den billedmæssige historie sammen kan gå op i en højere enhed.

På denne workshop tager vi udgangspunkt i dine erfaringer og dine forventninger til dig selv og fra din arbejdsplads til den journalistiske og fotografiske kvalitet af dit arbejde.
Du vil på kurset blive udfordret på din udvælgelse og redigering, dit fotografiske blik, dine tekniske evner samt dit syn på fotografiets rolle i journalistisk og kommunikation.

Ved kursets afslutning vil du være bedre rustet til at håndtere de regelmæssige, fotografiske udfordringer, du vil stå overfor. Du vil kunne håndtere en række nye værktøjer i din fotografiske værktøjskasse, som vil flytte dit fotografi nye steder hen. Og du vil få modet til at udfordre dig selv og se verden på nye måder.

Undervisning og indkvartering finder sted i Slagelse på Liselund Møde & Kursussted. Du bor på enkeltværelse med helpension.

Vi har særligt fokus på
– Digitalkameraet og dets funktioner
– Lyset
– Kompositionen
– Øjeblikket
– Det fotografiske møde, kildekontakten: Mennesket i fotografiet, spejlbilledet
– Reportage- og portrætfotografiets historie og formmæssighed
– Learning by doing, error and correction
– Gennemgang af dine billeder i plenum

Datoer
29. – 31. august 2016

Sted
Liselund Møde & Kursussted, Slagelse

Antal deltagere
12 – kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere

Pris
11.500 D.kr. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på enkeltværelse og alle måltider

Målgruppe
Medie-professionelle – journalister, kommunikatører og historiefortællere – med nogen fotografisk erfaring

Praktisk
Medbring: Medbring eget kameraudstyr og evt. en bærbar computer, en USB-stick samt pen og papir.

I tvivl om noget?
Besøg vores WEBSITE
Ring til Lars på 2014 4830 eller Søren på 3168 9899
Send os en mail HER

Undervisere

Søren Voigt Juhl

er teolog fra Århus Universitet og kunsthistorie fra Poitier i Sydvestfrankrig i 1989 og har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han har været højskolelærer og –forstander på Brandbjerg Højskole, hvor han har undervist i europæisk kulturhistorie, filosofi og fransk. Fotograferer til bøger, hjemmesider og musikalske billedfortællinger. Pt. præstevikar i Halskov kirke. Han har lang erfaring i at arrangere kurser, kultur-, mad- og vinrejser. Bla for DjE og Update til New York, Sydfrankrig og Spanien.

Læs mere HER

Lars Bertelsen

er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DMJX) i 1997. Han har siden da arbejdet som fotograf, fotojournalist og underviser. Han har fungeret som censor og ekstern lektor på DMJX i en længere årrække. Lars har været ansat som fotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten og Nyhedsmagasinet Ingeniøren, ligesom han har været selvstændig igennem en årrække med både redaktionelle og kommercielle kunder. Lars har rejst med sit kamera i mange lande på opgaver for kunder og i jagten på personlige projekter

Læs mere HER