Foto og video for kommunikatører

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
4 dage
Pris:
17.300 kr. + moms | PU-støtte: 5.200 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 465 evalueringer)
Forår 2024

Du lærer dit kamera grundigt at kende og får styr på billedsprog, lys og lyd til dine foto- og videooptagelser. Dine undervisere Jesper Voldgaard og Henrik Kastenskov sørger for, at du efter kurset kan levere foto- og videoindhold på et højere og mere professionelt niveau til din organisation.

 

Derfor skal du tage kurset

Som kommunikatør har du sansynligvis brug for både at kunne tage billeder og optage video på et grundlæggende niveau i dit job.

Derfor har vi samlet de to discipliner i ét kursus med Jesper Voldgaard og Henrik Kastenskov – to rutinerede undervisere, der begge er uddannede fotojournalister med mange års foto- og videoerfaring fra journalist- og kommunikationsbranchen.

Når du som kommunikatører selv skal producere foto og video, er det vigtigt, at kvaliteten matcher det brand eller den organisation, du arbejder for. Det skal se tæt på professionelt ud, selvom ressourcerne ikke altid er til at outsource foto- og videoopgaver. 

God kvalitet kræver et ordentligt kamera, også selvom mobiltelefonernes AI-teknologi bliver bedre og bedre til at efterligne det fotografiske look. Derfor er dette kursus mobilfri zone. Du  skal medbringe deres eget gode kamera – din mobiltelefon må blive i lommen.

I løbet af kurset bliver du stillet små bundne, virkelighedsnære opgaver, hvor du lærer at skyde fotos og video som har et professionelt tilsnit, dvs. hvor der er tydeligt styr på komposition, beskæring, lys, baggrund, location mm. 

Det kræver viden om grundlæggende foto- og videoprincipper, som du lærer gennem eksemplets magt, både de gode og dårlige. 

På kurset lærer du at 

Du lærer dit kamera, tilbehøret og dets teknik grundigt at kende. Du lærer også det grundlæggende billedsprog og får et grundkursus i at finde det gode lys og lave enkelte lyslægninger og bruge blitz på en opgave. På sidste dag fokuserer vi på billedbehandling i Photoshop Lightroom.

Derudover lærer du at:

  • bruge blænde, shutter og ISO
  • at frame og komponere et billede
  • vælge en god lokation 
  • lave simpel billedbehandling
  • optage et videointerview
  • optage i sekvenser
  • kende forskel på mikrofoner og vælge den rigtige
  • planlægge dine optagelser og lave skudliste.

Kurset er for dig

Du er kommunikatør og har sikkert godt styr på strategi, tekstskrivning og sociale medier – men vil gerne løfte dit niveau rent produktionsteksnisk med foto og video, så du kan billeddække din organisation endnu bedre og med større sikkerhed. 

Sådan foregår undervisningen

Der er to undervisere på alle fire kursusdage, hvilket sikrer, at du får god mulighed for 1-til-1-tid, når teknikken driller eller du har særlige ønsker til at opnå en bestemt effekt eller stil.    

Kurset varer fire dage – to dage med fokus på fotoopgaver og to dage med videoopgaver, man typisk skal løse som kommunikatør.

Du lærer ikke at redigere video på dette kursus. 

Du skal selv medbringe det spejlrefleks- eller systemkamera, du bruger til daglig, og gerne ekstraudstyr som mikrofoner, blitz og stativ.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Henrik Kastenskov

Fotojournalist, fast underviser i webdok på DMJX og co-founder af Bombay Flying Club. Har flere prisvindende webdoks bag sig. Tidligere medlem i multimedie jury ved World Press Photo.

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf og underviser på DMJX på bl.a. Fotojournalistuddannelsen. Jesper har mange års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.

Mere om dette kursus