Fortællende features

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København K
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 27 evalueringer)
Efterår 2019
Skrivekursus på Dagbladet Information

Fortællingen er et af journalistikkens grundstoffer. Scener, dialog og plot er med til at skabe den gode historie, der bliver læst – også i en digital tidsalder. På kurset ’Fortællende features’ tager vi fortællingen alvorligt. Vi introducerer genren og dens virkemidler og giver gennem eksempler og øvelser konkrete råd til at arbejde med fortællende greb i journalistikken. Kurset vil forløbe som klassisk holdundervisning med gruppeopgaver og individuelle øvelser undervejs.

Kurset henvender sig til skrivende journalister og kommunikationsfolk, der vil udfordre sig selv, genfinde fortælleglæden – og nå nye målgrupper med velskrevne fortællinger.

Over to dage introduceres kursisterne til arbejdet med fortællende features fra idé til færdig artikel – herunder:

  • Idéudvikling og research: Hvilke historier egner sig, og hvordan finder du dem?
  • Arbejdet med kilder: Hvad skal du have med hjem og hvordan gør du det?
  • Fortællegreb: Hvordan skaber du karakterer, scener, plot og spænding?
  • Formidling: Hvordan strukturerer og publicerer du din historie?

På kurset underviser featurejournalist Line Vaaben og redaktør Mikkel Vuorela, begge tilknyttet Informations weekendtillæg Moderne Tider. Line Vaaben har fra august 2018 været fellow ved SDU med et projekt, der afdækker, hvordan journalister kan forbedre deres historiefortælling og bruge den fortællende journalistiks værktøjer i formidlingen. Hendes dybdegående fortællinger om menneskeskæbner er som oftest at finde på listen over mest læste i Information. Mikkel Vuorela blev i 2015 nomineret til en Cavling for sine begejstrede, legesyge og originale journalistiske fortællinger, deriblandt hans flermediale skattejagt på Grønland.

Kurset blev afholdt for første gang i efteråret 2018, hvor det i evalueringen blandt kursisterne scorede 9.4 ud af 10 på spørgsmålet ‘Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale efteruddannelsen til en ven?’

Tilbud: Hvis du tager en kollega med på efteruddannelsen, kan du -eller din arbejdsplads få 20 % rabat på din kollegas billet.

Undervisere

Mikkel Vuorela

Journalist og redaktør på Dagbladet Information

Mikkel Vuorela er journalist og redaktør på Informations weekendtillæg Moderne Tider.  Mikkel blev i 2015 nomineret til en Cavling for sine begejstrede, legesyge og originale journalistiske fortællinger, deriblandt hans flermediale skattejagt på Grønland.

Line Vaaben

Featurejournalist på Dagbladet Information

Line Vaaben er tilknyttet Informations weekendtillæg Moderne Tider, og har fra august 2018 været fellow ved SDU med et projekt, der afdækker, hvordan journalister kan forbedre deres historiefortælling og bruge den fortællende journalistiks værktøjer i formidlingen. Hendes dybdegående fortællinger om menneskeskæbner er som oftest at finde på listen over mest læste i Information.