Forstå kommunernes økonomi

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Aarhus C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.350 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 60 evalueringer)
Efterår 2022

Kurset er for dig, der gerne vil være lidt skarpere i din journalistik om den kommunale økonomi og budgetlægning, og forstå indhold og konsekvenser af de mange aftaler, der styrer kommunernes økonomi.

Formålet er give dig redskaber til at finde flere gode historier og komme tidligt igang med at skrive om kommunernes budgetlægning. 

Du får en indføring i, hvordan kommunernes økonomi er skruet sammen og hvordan det stigende antal aftaler og krav fra regeringen, styrer den. Hvilke valgmuligheder har de enkelte byråd ift. statens styringsredskaber, er der smuthuller og hvilke konsekvenser får den seneste kommuneaftale og den næsten nye udligningsordning for netop din kommune?

På kurset får vi besøg af en økonomichef, der forud for kurset har kigget på økonomien i netop din kommune.

På kurset får du også et klart billede af, hvilket nøgletal der reelt har betydning for om det går godt eller skidt i en kommune, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil sammenligne nøgletal fra forskellige kommuner.

Vi kommer også omkring de mange forskellige måder at drive kommune på med mere eller mindre uddelegering af ansvar til embedsmændene. Og hvilke konsekvenser har det for dialogen med borgerne og kontakten til pressen.

Formålet med kurset er, at du som journalist bliver mere skarp og kritisk, når du skal skrive om kommunens økonomi, styring, budgetlægning og kommunernes indbyrdes aftaler og stridigheder om økonomi.

Kursusleder er journalist Claus Leick, der udvikler og afholder kurser for journalister og kommunale embedsmænd. Han er medlem af økonomiudvalget og udvalgsformand i Skanderborg Kommune.

Mere om dette kursus