Brug din viden, skriv en fagbog

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112, København K
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
6.390 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 410 evalueringer)
Efterår 2020

Du har stor faglig viden og drømmer om at skrive en fagbog. Men hvordan kommer du i gang? Hvordan pitcher du din ide, skriver en synops og får en aftale med et forlag?

På dette to-dages kursus om at skrive fagbøger skal du medbringe din egen bogidé og gerne udkast til en synops, som vi sammen diskuterer og masserer på plads. Målet er, at du efter kurset går hjem med et færdigt pitch og en (næsten) grydeklar synops, som du kan gå til et forlag med.

Vi forventer, at du og de øvrige deltagere deler jeres ideer (i fortrolighed), og at alle er åbne for reaktioner, feedback og gode råd. Kursets ledere sørger for en anerkendende og konstruktiv dialog, og deltagerne får direkte og konkret feedback fra kursuslederne baseret på deres erfaringer fra bogskrivning og med forlag.

Kursets ledere, Anna Bridgwater og Kirsten Weiss, har tilsammen skrevet omkring 20 bøger i forskellige genrer og hjælper dig nærmere en bogudgivelse med en blanding af oplæg og praktiske øvelser.

Målgruppen er alle, der formidler fagligt stof, enten på eller uden for deres arbejde.

Efter kurset ved du meget mere om:

 • Idéudvikling: Hvordan finpudser og udvikler du din idé.
 • Det gode pitch: Hvordan du forvandler din idé til et pitch, du kan præsentere for en redaktør? På kurset får du feedback på dit eget pitch.
 • Den gode synops. Hvad skal den indeholde? Hvordan skal den bygges op?
 • Valg af genre – fx biografier, jubilæumsbøger, journalistiske fagbøger og samtalebøger.
 • Struktur – hvordan strukturerer man sit stof, og hvordan præsenterer man stoffet på en struktureret måde.
 • Den personlige fortælling – hvordan skriver du om det, der ligger tæt på?
 • Researchfasen – sæt dig ind i markedet.
 • Læs en idé med en redaktørs øjne – hvad kigger de efter, og hvornår siger de typisk nej.
 • Valg af forlag, kontakt til forlag samt prøvekapitel. Hvad skal du være opmærksom på?
 • Gode råd til udgivelsesformer – skal du være medudgiver, selvudgiver, udgive traditionelt, på e-bog eller som lydbog?
 • Alene eller sammen? Det gode samarbejde med en medforfatter.
 • Lær at læse en kontrakt. Og hvad er en rimelig betaling?

Kursets form
Kurset er et håndværkskursus, der både giver grundlæggende redskaber til det velskrevne pitch og synops, råd til skriveprocessen samt viden om bogudgivelse og samarbejde med forlag.

Kurset veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser, hvor vi tager fat i deltagernes egne idéer og masserer dem på plads, så de bliver skarpe og præcise. Vi arbejder med deltagernes pitches både i mindre grupper og i fællesskab med masser af feedback fra kursusledere og deltagere.

Målet er, at deltagerne går hjem med et færdig pitch og grundstenen til en synops, som de kan arbejde videre med og præsentere for en redaktør.

Du skal medbringe en computer, du kan arbejde på undervejs, samt en ide til en fagbog.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer, morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Undervisere

Anna Bridgwater

Anna Bridgwater er journalist og redaktør og oprindeligt uddannet i litteraturvidenskab, fordi hun godt kunne lide bøger. Derefter tog hun den journalistiske tillægsuddannelse og lever af at være ghostwriter, forfatter og magasinredaktør. Hun har udgivet bøger i alle genrer undtagen lyrik.

Kirsten Weiss

Kirsten Weiss er journalist, fik øje på en god idé og forvandlede den til først en, så flere bøger, og har siden holdt liv i sine bøger i foredrag og senest en podcast om nordiske virksomheder og værdier. Hun har desuden ghostwritet og redigeret for flere forlag samt skrevet virksomheds- og jubilæumsbøger.

Mere om dette kursus