Få styr på processen fra manuskript til udgivelse

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 København N
Dage:
1 dage
Pris:
3.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 1 evalueringer)
Forår 2020

Når man står med ansvaret for udgivelsesprojekter, er det vigtigt at have overblik, viden og de rigtige værktøjer. Dette kursus giver større forståelse for alle del-elementerne i en udgivelsesproces, og du får værktøjer til at optimere processen frem mod et bedre slutprodukt.

Kurset er til dig, der arbejder med manuskripter og udgivelse af fx bøger, magasiner, brochurer, årsrapporter. Hvordan organiseres og forberedes manuskriptet bedst i forhold til de næste led i udgivelsesprocessen: korrektur, omfang, typografi, fotos/illustrationer, layout, trykning, indbinding, e-bog og andre digitale udgivelser. Hvilke muligheder er der, og hvordan udnyttes de bedst? Vi giver en grundig gennemgang, inkl. eksempler, og du bliver introduceret til begrebet redaktionelt layout.

Små hold: På hvert kursus er der maks. 5 deltagere, hvilket giver mulighed for at inddrage deltagernes konkrete udfordringer og ønsker.

To undervisere: Grafisk designer Anne von Holck og freelance redaktør Kasper Monty – begge erfarne bogfolk. Med vores to specialer sikrer vi, at vi kommer hele vejen rundt om udgivelsesprocessen.

Deltagere: Redaktører, kommunikatører, journalister, forfattere og selvudgivere. Kurset henvender sig både til nye på området og til erfarne, der ønsker brush-up, bedre overblik og bedre værktøjer.

Indhold:

  • Udgivelsen (fx bogen eller årsrapporten) og dens udstyr – de overordnede rammer og de involverede aktører.
  • Overvejelser og beslutninger om slutproduktets platform og layout, bl.a. udtryk, moodboard, principlayout, formater, typografi, farver, skærm- og trykfarver, papir, indbinding, efterbearbejdning.
  • Manuskript og korrektur: Planlægning af den redaktionelle proces. De forskellige faser og hvem er involveret hvornår. Disponering af indholdet (tekst og illustrationer) og omfangsberegning. Opsætning af manuskriptet i forhold til bogens struktur og layout. Rubrik-hierarki, formater, typografier, links, index-ord, indholdsfortegnelse, kolofon. Redaktionel korrektur og layout-korrektur. Anvendelsen af Adobe Acrobat Pro.
  • Fotos/illustrationer/figurer/grafer: Billedredaktion, formål, rettigheder, samspil mellem illustrationstyper. Tekniske krav, størrelser, kvalitet og opløsning. Screendumps og billeder fra nettet. Scanning og billedbehandling. Papir- og elektroniske originaler.
  • Produktion, trykning, e-bog:  Tekniske krav, trykklar pdf. Godkendelser, prøvetryk, webproof.
  • Deltagernes spørgsmål og evt. inddragelse af egne, konkrete projekter.
  • Undervejs vil der være mulighed for at se og gå på opdagelse i eksempler.

Sted: Nørrebrogade 47, 1., 2200 København N

Tid: Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 9-14

En let frokost og kaffe/te/vand indgår i prisen.

Kurset udbydes desuden den 19. marts 2020.

Afmelding skal ske skriftligt og senest 14 dage inden kurset. Ved afmelding senere end 14 dage før kursets start opkræves hele kursusgebyret.

Et skræddersyet kursus? Kurset kan også holdes i din virksomhed. Skriv gerne til ah@canpublish.dk for at høre mere.

Undervisere

Anne von Holck

Anne von Holck er grafisk designer, uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og direktør i CanPublish ApS. Anne er forfatter til undervisningsbøger om design og har tilrettelagt og produceret en mangfoldighed af bøger, magasiner, rapporter, brochurer m.m. Anne har siden 1988 været selvstændig designer som en del af Tegnestuen Trojka, tegnestuentrojka.dk, har undervist i grafisk design på Danmarks Designskole og Designskolen Kolding og har arbejdet med tv-grafik på DR og TV2 Danmark.

Kasper Monty

Kasper Monty har været selvstændig forlagskonsulent og bogproducer siden 1991. Inden Kasper blev selvstændig, gik turen rundt om en Erhvervsfaglig Grunduddannelse i grafiske fag, læreplads som fotograf, kurser i visuel kommunikation på Kunstakademiets Arkitektskole, tegnefilmsprojektet Valhalla, tegneserieforlagene Interpresse og Serieforlaget, kulturtidsskriftet Levende Billeder og historiestudier på RUC og Københavns Universitet. Kasper betragter arbejdet med bøger som et håndværk og har hovedsageligt arbejdet med redaktion og produktion af populære fagbøger om natur, kultur og historie samt rejseguides for primært Politikens Forlag.