Få liv i sprog og tekst

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.000 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Efterår 2022

Savner du at sprudle sprogligt? Har du lyst til at skrue op for sanserne og give sproget en dags fokus?

Nogle gange bliver sproget bare lidt livløst, og der går ensartet leverpostej i teksten. Den gode nyhed er, at der ikke skal mere end en dag og en smule passioneret opmærksomhed til at løfte din sproglige spændstighed og lægge en motiveret plan for at plante nye, realistiske vaner i hverdagen.

Så hvad venter du på?

Forær dig selv en anderledes kursusdag fjernt fra kontor og klasselokale, hvor vi sammen vækker sanserne og skruer op for kreativiteten henover mit køkkenbord på Saksild Strand. Vi flirter med fortællingen og snuser til scener, fascinerende fakta, dialog, karakterer og sigende detaljer, men hovedfokus er på sproget. Vi eksperimenterer og leger med sproget og teksten  uden at skulle nå noget bestemt.

Kurset stiller skarpt på at få sproget til at leve og få liv i teksten. Via skriveøvelser tuner vi din sproglige spændstighed. Fokus er på dig og din tekst i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken og max fem deltagere. Og vi lader naturen, walk & talk og stillegang langs havet hjælpe til at med at skrue op for kreativiteten

Jeg garanterer for nerve og nærvær.

Mine bedste anbefalinger
”Jeg kan varmt anbefale Tinas køkkenkursus. Hos Tina finder man sig selv i selskab med en underviser med et skarpt blik for både det lille ord og helheden. Dertil er hun et varmt og rart menneske, der brænder for det skrevne ord, journalistikken og kreativiteten. Jeg har fået nye input til at blive skarpere på min egen fortælling. Jeg har fået indsigt i og lov til at køre helt op ad abstraktionsstigen og ned igen, og jeg har fået indblik i diverse fortællemetoder og – stemmer og meget mere. Det har sat gang i nye ideer. Det er ikke raketvidenskab, men en mulighed for at træde et skridt tilbage og genfinde glæden ved at skrive og berette. Vi mødtes i Tinas køkken, og dagen omfattede også en god gåtur – en skøn personlig og givtig kursusform fremfor undervisningslokale!”

Lise Nørgaard, journalist JydskeVestkysten

 

”Jeg har haft vores lille redaktion på et køkkenkursus hos Tina Andersen. Og vi var mere end tilfredse med det. Dels er Tina en struktureret underviser, der har styr på sit stof og forstår at formidle det. Dels gav køkkenkurset hjemme hos hende en dejlig afslappet stemning, og gjorde kurset enormt hyggeligt og effektivt. Jeg giver mine bedste anbefalinger.” 

Malene Petersen, redaktør DR 

 

Du får

  • øvelse i at skrive malerisk
  • øvelse i at bruge sanserne
  • skærpet din sproglige bevidsthed
  • træning i at få sproget til at leve
  • konkrete metoder, tips og tricks.
  • mulighed for at arbejde med dit eget materiale

Jeg garanterer

at kurser i mit køkken bliver gennemført. Du risikerer altså ikke, at jeg aflyser på grund af for få deltagere.

Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion  med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov. Rammen for kurset både ude og inde giver sammen med et sæt skitserede spilleregler din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne tekster, og der er tid til lidt individuel sparring.

‘få liv i sprog og tekst’ er tredje femte modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Bemærk, at du denne gang finder kurset ‘Hold kæft, observér og spørg senere’ (andet modul) direkte på andersens.dk. Det kan bookes som virksomhedskursus med 1350 i PU-støtte per deltager eller på almindelig individuel vis, hvor du også kan søge støtte hos PU.

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen vil i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail nogle uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 8 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 8 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt sælge pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.