Få liv i sprog og tekst

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Saksild Strand, 8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
3.500 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 71 evalueringer)
Efterår 2020

Dette kursus stiller skarpt på at få sproget til at leve og få liv i teksten. Vi leger med grundelementer og virkemidler i den fortællende journalistik, vækker sanserne og tuner via skriveøvelser din sproglige spændstighed. Fokus er på dig, dine egen tekst og skriveprocessens faser i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken og max fem deltagere.

Eftertragtede færdigheder i en tid, hvor alle journalister ikke alene skal kunne finde den gode historie, men også skal kunne fokusere meningsfuldt og formidle den godt.

Vi snuser til scener, fascinerende fakta, dialog, karakterer og sigende detaljer. Vi reflekterer over fortællingens potentiale og potentialet i at tilsætte enhver tekst et strejf af fortælling, mens vi får grundlæggende styr på fortællingens karakteristika og virkemidler. Og via indlagte traveture skruer vi op for kreativiteten henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær.

”Jeg har haft vores lille redaktion på et køkkenkursus hos Tina Andersen. Og vi var mere end tilfredse med det. Dels er Tina en struktureret underviser, der har styr på sit stof og forstår at formidle det. Dels gav køkkenkurset hjemme hos hende en dejlig afslappet stemning, og gjorde kurset enormt hyggeligt og effektivt. Jeg giver mine bedste anbefalinger.” 

Malene Petersen, redaktør DR LEV NU

“Kurset ”Få liv i sprog og tekst” var en fantastisk genopfriskning af nogle virkemidler, jeg godt kendte i forvejen, men som jeg var blevet for doven eller magelig til at bruge. Tina gjorde redskaberne enkle, konkrete og anvendelige, så jeg er sikker på, at jeg vil bruge dem fremover – hver gang. Særligt 6-3-1 reglen. Den er genial. Tjek den ud!”

Marianne R. Eskildsen, journalist på Herning Folkeblad

Du får

  • øvelse i at skrive scener
  • øvelse i at bruge sanserne og få sproget til at leve
  • én til én sparring
  • indsigt i fortællingens grundelementer og virkemidler
  • konkrete metoder, tips og tricks.

Jeg garanterer

at kurset i mit køkken bliver gennemført. Du risikerer altså ikke, at jeg aflyser på grund af for få deltagere.

Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion  med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov. Rammen for kurset både ude og inde giver sammen med et sæt skitserede spilleregler din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne tekster, og der er tid til individuel sparring.

Ankomst fra 9.30.

10.00 – 17.00: workshop

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Samtidig vil undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en feedforward-mail nogle uger forud for kurset.

Undervisere

Tina Andersen

Fortællenørd og underviser. Uddannet journalist og cand.public med speciale i fortællende journalistik, indehaver af AndersensBureau og medstifter af Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Tina er ekstern lektor på Grønlands Universitet, vejleder på afgangsprojekter på DMJX og en erfaren coach & sparringspartner på journalistiske fortællinger – nu også skønlitteratur. Engang journalist på Det Fri Aktuelt og senest fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik som ekspertområde.

Mere om dette kursus