Explainer Videos, Explained

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Flæsketorvet 68, 1711 København V
ME plus:
ME
Dage:
4 dage
Pris:
16.800 kr. + moms | PU-støtte: 5.400 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 91 evalueringer)
Forår 2023

“We’ll be rolling up our sleeves and getting our hands dirty. You’ll leave the course having pitched, written, shot, and edited your very own explainer video, ready to take your skills back to the newsroom.”

For to år siden lokkede vi senior producer Elizabeth Scheltens fra Vox.com til Danmark og gennemførte to fuldt udsolgte kurser om explainer video.

Nu kommer Elizabeth tilbage og denne gang udvider vi workshoppen til fire dage, så der bliver endnu bedre tid til at arbejde med konkrete videoprojekter under tæt coaching af Elizabeth Scheltens.

Det amerikanske medie Vox er berømt og bredt anerkendt for deres stærke explainer journalistik, herunder ikke mindst explainer videoer.

Faktisk er Vox så originale og dygtige til håndværket, at deres videoer ikke alene ses af millioner på Vox.com og deres egen Youtube-kanal, men også bliver finansieret ved at blive solgt til Netflix.

På kurset får danske journalister mulighed for at aflære fiduserne fra Liz Scheltens, der er senior producer og videomaker hos Vox.com.

Kurset tager udgangspunkt i den særlige fortællemodel, som Vox har udviklet til deres explainer video og du vil i løbet af de fire dage udvikle din egen korte video baseret på smartphone og standard værktøjer på deres mac eller pc.

Her er hvad Liz Scheltens selv skriver om workshoppen:

“Mulighederne for at producere god video har aldrig været bedre. Det er billigt og let og nok derfor der er video over alt på de sociale medier. Når vi scroller, flyver de mange små bider af flimrende action forbi os stort set uden, at vi opdager, hvad de handler om.

Som journalister har vi unikke evner og muligheder for at gøre det bedre.

Nok, er der en erklæret sandhed om, at alt skal holdes kort og simpelt. Hvis der er en ting mediebrugerne ikke kan, så er det at holde fokus i mere end tre minutter. Ikk? Og komplekse og nuancerede emner? Glemt det!

Men, hvad nu hvis den erklærede sandhed er forkert?”

På amerikanske Vox tiltrækker senior producer Liz Scheltens og hendes kollegaer millioner og millioner af seere til Youtube på trods af, at de producerer lange videoer om komplicerede emner. De dækker alt fra den britiske kolonitids skygge over det moderne Indien, mord på transpersoner i sydstaterne til den livstruende mangel på varieret kost. Voxs videoer varer fra 5 til 15 minutter og deres største gruppe blandt seerne er mellem 18 og 25 år.

Liz Scheltens deler de værktøjer og strategier, som har hjulpet Vox til at blive den mest sete nyhedsskaber på Youtube med flere end 10,8 millioner følgere.

Kurset er rettet mod udøvende journalister og redaktører, som ønsker at ramme deres publikum med high-quality explainer videos, uanset om brugerne er på Facebook, Twitter, Instagram, Youtube eller andre steder.

Liz Scheltens skriver om kurset:

We’ll be rolling up our sleeves and getting our hands dirty. You’ll leave the course having pitched, written, shot, and edited your very own explainer video, ready to take your skills back to the newsroom.

Med andre ord: du lærer at lave explainer video og får staldtricksne bag Voxs succes med explainers.

Liz vil gå i dybden med hvilke historier, der er bedst egnede som explainer video, hvordan man finder offentlig tilgængeligt billede- og videomateriale, teknikker for scripting og storyboarding, hvordan du optager i høj kvalitet med din smartphone og efterfølgende redigerer med standardprogrammer.

Om Liz Scheltens

Liz Scheltens er senior editorial producer hos Vox og styrer videoteamets dækning af aktuelle begivenheder. Hun producerer video om amerikansk politik, sundhed, uddannelse, økonomi og har produceret og instrueret adskillige af Voxs episoder til serien Explained, der bringes på Netflix.

Før hun begyndte hos Vox for seks år siden, arbejdede hun som podcastproducer, informationsgrafiker og som folkeskolelærer. Hun er uddannet fra Kenyon College med en B.A. i political science og er uddannet på Missouri School of Journalism.

Målgruppe:

Journalister og storytellers med lyst til at lære explainer video. Kurset er lige egnet til journalister med stor video- og tv erfaring, såvel som til journalister uden.

Udstyr:

Du skal medbringe din bærbare og din smartphone.

Hvis du bruger Mac, har du allerede den software, der er nødvendig for at redigere video. Hvis du arbejder med pc, anbefaler Liz Scheltens Adobe (Premiere, After Effects, and Illustrator), som er det, hun selv arbejder med. Det er en relativ dyr software, men der findes en gratis prøveperiode. Vent med at tilmelde dig den, til du er på kurset.

Pris

Kurset koster 16.800 kroner + moms.

Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du 5.400 kroner i støtte.

Hvis din arbejdsplads ikke er medlem af PU, kan du tilmelde dig direkte ved at maile til Medietrends

Prisen omfatter

Prisen inkluderer forplejning.

Hvis du skal bo på hotel i København, er det ikke inkluderet i kursusprisen.

Hvor og hvornår?

Kurset varer fire dage og holdes i Soho i Kødbyen i København den 23-26. maj 2023. 

OBS!

Den første dag begynder vi klokken 10 af hensyn til kursister, der kommer rejsende. Ellers skal du forvente, at hver kursusdag er fra 9 til 17.

Kurset foregår på engelsk, men Liz taler et tydeligt og letforståeligt sprog.

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding

Undervisere

Liz Scheltens

Liz Scheltens er senior editorial producer hos Vox og styrer videoteamets dækning af aktuelle begivenheder. Hun producerer video om amerikansk politik, sundhed, uddannelse, økonomi og har produceret og instrueret adskillige af Voxs episoder til serien Explained, der bringes på Netflix.

Før hun begyndte hos Vox for fire år siden, arbejdede hun som podcastproducer, informationsgrafiker og som folkeskolelærer. Hun er uddannet fra Kenyon College med en B.A. i political science og er uddannet på Missouri School of Journalism.

Eksempler på Liz Scheltens video:

The robot-proof job men aren’t taking
How tax breaks help the rich
The problem with online charter schools
The real reason American health care is so expensive
This lake has legal rights, just like you

Mere om dette kursus