Datajournalistens schweizerkniv – Excel for fortsættere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112 København K
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
6.490 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2023

På to dage gør vi dig (endnu) bedre til Excel.

Har du brugt Excel eller et andet regneark på almindeligt niveau, og vil du nu videre, er her kurset til dig. I løbet af to dage bliver du mere sikker.

Vi lærer dig en stribe tidsbesparende, smarte og lavpraktiske teknikker og tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. I undervisningen introducerer vi en række gode metoder, så du nemmere og hurtigere finder den bedste måde at løse problemerne på.

Kursusleder Tommy Kaas har selv brugt regneark i 25 år og har undervist i brugen af regneark næsten lige så længe.

Kurset er ikke mindst meget velegnet, hvis du har lært Excel på egen hånd og føler, at der måske er ting, du gør på en uhensigtsmæssig eller upraktisk måde. Vi har næsten altid kursister, der siger:

“Hvor kunne jeg have sparet meget tid, hvis jeg havde vidst det her noget før…”.

Du har også mulighed for at tage et begynderkursus de to foregående dage og så umiddelbart fortsætte med dette kursus. Kursernes indhold er tilpasset hinanden.

Vi skal bl.a.:

  • arbejde med data, der ligger i forskellige ark. Metoden kan også hjælpe dig til at bevare overblikket.
  • importere data fra tabeller på websider og i pdf-dokumenter – og rense dem bagefter. Det er jo ikke altid, data ankommer i pænt opstillede regneark.
  • bruge opslagsformler til at sammenkæde data fra forskellige tabeller/dokumenter. Et uvurderligt værktøj!
  • blive bedre og mere sikre til at bruge pivot-tabeller – et af de stærkeste journalistiske værktøjer i regnearket.
  • bruge streng-formler til effektivt at rense adresser og navne. At kunne rense data er vigtigt – og denne måde er både let og sjov.
  • arbejde med tid. Vi lærer dig at finde vej i Excels mange måder at angive datoer og tid på.
  • og meget mere…

Alt, vi underviser i, er der efter vores mening rigtig god grund til at lære. Vi mener det, når vi siger, at regnearket måske er datajournalistens vigtigste værktøj – en veritabel schweizerkniv. Men der er også meget i Excel, vi springer over. Det er jo ikke et bogholderi-kursus. Vi arbejder med værktøjer og funktioner, som er relevante for journalister og kommunikationsfolk.

Vi arbejder i kurset med data, der har været brugt i journalistik. Vi fokuserer altid i øvelserne på at finde de mulige “historier” i tallene.

Kurset er bygget op om mange opgaver, hvor vi bruger konkrete og realistiske data. Vi samler op efterhånden og arbejder i et tempo, så alle kan følge med.

Vi bruger Microsofts regneark Excel i undervisningen, men du kan sagtens deltage, selv om du bruger et andet regnearksprogram. Kontakt os, hvis du er i tvivl. Via vores gratis onlinekursus kan du evt. få tjekket grundbegreberne en ekstra gang, inden kurset starter. Det hjælper vi også med.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark og gerne have brugt det journalistisk. Du skal medbringe din egen computer (pc eller mac) på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til, hvis du ikke har Excel installeret.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Dette kursus kan også leveres som internt kursus. Vi har stor erfaring i at skræddersy et helt specielt kursus eller forløb til din arbejdsplads. Tag kontakt på kursus@kaasogmulvad.dk

Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab. Vil du selv lære, hvordan man gør, så tag med på kurset “Kreativ brug af AI-grafik”, hvor Gert er kursusleder.

Undervisere

Tommy Kaas

Tommy Kaas er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad.

Han har i de seneste 25 år arbejdet målrettet med at kombinere data og journalistik. Tommy Kaas er uddannet fra DJH i ’88, hvorefter han bl.a. har arbejdet på Vejle Amts Folkeblad, Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten samt ErhvervsBladet.

Han var medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.

Mere om dette kursus