Engagerende og konstruktiv journalistik

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 Odense C
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
11.000 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2022

Lær at engagere dit publikum i din konstruktive journalistik.

Få tips og råd af engagerende journalist fra Zetland Nanna Schelde, vært og tidl. chefredaktør Troels Mylenberg og Årets ildsjæl, journalist André Bentsen. De inspirerer og giver feedback på din idé. Gerd Maria May er kursusleder.

Kursusbeskrivelse:

Lær at involvere dit publikum i din konstruktive journalistik og kommunikation.

Gennem kurset vil du få konkret inspiration til og vejledning i, hvordan du udvikler, gennemfører og forankrer involverende og konstruktive projekter i din hverdag.

Med afsæt i den situation netop du står i, bliver du inspireret og guidet samtidig med, at du bliver undervist ud fra de nyeste metoder og eksempler og skaber et netværk med andre i samme situation som dig.

Kurset tager afsæt i den konstruktive og involverende metode FINT, der har fokus på, hvordan du udvikler og gennemfører dine journalistiske og kommunikative projekter, så fællesskabet bliver inspireret og engageret på en nuanceret måde, der skaber tillid til dig som afsender. 

Du vil lære af nogle af dem, der har erfaringer med at udvikle og gennemføre denne type journalistik. Derudover vil vi gennem kurset lave workshops, hvor du får mulighed for at arbejde med et emne, der er relevant for den hverdag, du skal tilbage til efter kurset.

Gennem oplæg, inspiration, diskussioner og workshops vil du efter kurset stå med en plan for, hvordan du kommer i gang med din historie/serie eller dit projekt, når du kommer hjem. For at sikre, at du lykkes, tilbydes alle kursister en personlig sparring efter kurset med fokus på den enkeltes situation.

Derfor skal du tage kurset:

  • Der er stigende efterspørgsel efter den konstruktive og involverende journalistik over hele landet, på kurset her får du de eftertragtede kompetencer.
  • Du bliver inspireret via en lang række konkrete eksempler på involverende og konstruktiv journalistik, der fungerer lige nu.
  • Du bliver guidet af journalister, der selv har arbejdet med netop denne type journalistik.
  • I løbet af kurset arbejder du med dit konkrete projekt/udfordring og du vil efter kurset have en plan for, hvordan du lykkes med dit projekt.
  • På kurset får du helt konkret hjælp til at rykke dig i den situation, du står i. Din situation definerer om din efterfølgende individuelle sparring skal fokusere på konkret produktudvikling, på udvikling af en større journalistisk serie, på organisationsudfordringer eller på noget helt andet, der er relevant for dig.

Form:

Kurset er bygget som et miks mellem oplæg fra erfarne journalister, indblik i metoder, der virker, diskussioner og sparring på eget projekt. Derudover vil der efter kurset være et digitalt mødested for alle kursisterne som ramme for et fremtidigt netværk. Alle kursister får gennem kurset tilbud om individuel sparring på deres konkrete situation.

Generelt:

Kurset fokuserer på at svare på tre hovedområder:

  • Hvad er involverende og konstruktiv journalistik – Du får en masse nye eksempler med hjem.
  • Hvordan fungerer den involverende og konstruktive journalistik i praksis – Du møder folk, der arbejder med det konkret i deres hverdag.
  • Hvordan får du succes med den engagerende og konstruktive journalistik – Du får konkret hjælp til at lykkes med dit eget projekt af kursets oplægsholdere mv.

Kurset bygger på FINT-modellen, – Fællesskab, Inspiration, Nuancer og Tillid – Gennem kurset lærer du, hvordan du engagerer det fællesskab du skriver for, inspirerer til at handle, får inspiration til at nuancere journalistikken og så fokuserer vi på, hvordan vi sikrer tilliden til dine historier.

Gennem kurset vil du lære fra en række eksperter, der fortæller, hvordan de arbejder med denne type journalistik i praksis. Og de vil sparre med kursisterne om deres projekter og give gode råd til, hvordan de bedst lykkes.

Kurset kan også gennemføres som et internt arbejdsplads-kursus.

 

Kurset bliver afholdt på Hotel Odeon i Odense d.29.,30. november og 1. december.

Undervisere

Kursusleder – Gerd Maria May

Journalist, forfatter, stifter af Room of Solutions. Har mere end 20 års erfaring fra mediebranchen som journalist, vært, redaktør, digital udviklingschef, redaktionel udviklingschef, som underviser på SDU, efteruddannelser og som oplægsholder i ind og udland. 

Gerd Maria May har mere end ti års ledelseserfaring fra store og små medievirksomheder. Hun har både erfaring på strategisk niveau og med personaleledelse. Fokus har dog altid været på forandringsledelse.

Gerd Maria May har derudover en uddannelse i strategi, ledelse og innovation fra INSEAD.

Gerd arbejder i dag i egen virksomhed med at udvikle og udbrede det involverende og konstruktive mindset blandt andet gennem strategiarbejde med medier, som oplægsholder og underviser.

Gerd har skrevet undervisningsbogen om den involverende og konstruktive journalistik: “Fra tårn til torv. – Journalistens rolle i den involverende og konstruktive journalistik”

André Bentsen

Årets ildsjæl 2020, lokaljournalist i København med mange års erfaring med at trække journalistikken tæt på sit publikum. André har blandt andet oprettet en hjælpebank for et lokalområde, har arrangeret et utal af events, der støtter op om lokalområdet og har samtidig arbejdet målrettet med at udvikle journalistikken så den konstant bliver relevant for sit publikum.

Troels Mylenberg

Troels har mange års erfaring med at trække journalistikken tættere på sit publikum. Som vært på TV2Nyhederne og News og ikke mindst som chefredaktør i Jysk Fynske Medier har han arbejdet målrettet på at gøre journalistikken relevant for det publikum, der skal bruge den.

Nanna Schelde

Jeg hedder Nanna og har en del års erfaring som featurejournalist på Kristeligt Dagblad med i rygsækken. Jeg er også forfatter til et par bøger og har været fellow med fokus på konstruktiv journalistik på det, der hedder Constructive Institute ved Aarhus Universitet.

Jeg har skrevet om direktører på vej på pension og unge på vej ud i det første job. Jeg har talt med forældre, der har mistet et barn, og forældre, der har fået et barn. Jeg har vandret med vagabonden på landevejen og overnattet på et nordjysk plejehjem for at prøve at forstå, hvordan det er at bo et sted, hvor systemet har taget over.

Jeg har skrevet fortællingen om Anny, der slog sin handicappede datter ihjel af medlidenhed, fordi hun ikke længere havde tillid til, at systemet ville passe ordentligt på hende.

Mennesket og eksistensen har altid været udgangspunktet for min journalistik, og jeg er nysgerrig efter, hvad der driver os som mennesker. Og jeg har set med egne øjne, hvor meget netop de systemer, vi har lavet i vores samfund, betyder for vores eksistens. Samtidig er vendepunkter og livsovergange i det enkelte menneskes liv som regel små eksempler på store tendenser i samfundet. Og det er der, jeg vil hen med mine fortællinger. Derfor bliver mit fokusområde her på Zetland at forstå mennesket i systemet.

Hvad er så opskriften? Jeg vil ud. Ud under åben himmel. Min favoritfølelse som journalist er at stå af toget i en ny by, på vej ud for at møde et nyt menneske med en ny historie, som jeg kan skrive, og andre – sikkert – kan spejle sig i.

Så skriv til mig, hvis jeg skal skrive om dig eller om et fænomen, du kender. Du kan skrive i bidragssporet eller til nanna@zetland.dk. Jeg glæder mig.