Kreativ Skriveworkshop

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Kandestederne, 9990 Skagen
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
11.750 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Forår 2021

I en verden, hvor de fleste nyheder er fælles, skal medier og andre formidlere overleve ved at fastholde læserne med det unikke og velskrevne indhold. Det, der sprudler af fortællelyst og den originale historie. Dette kursus finder skriveglæden frem igen og giver dig overblik til at formidle med nerve og hjerte.

Og i dag skal Ikke bare featurejournalister, men alle journalister kunne fortælle historien godt. Det er ikke nok, at det er en god historie, den skal også være godt fortalt. Selv graverjournalister bliver opfordret til at tilegne sig færdigheder i fortællende journalistik, hvis de skriver langt og vil have flest mulige læsere til at hænge på. Der er brug for fortællinger med mennesker og handlingsforløb. Der er brug for journalister, der kan fortælle journalistik – kort som langt. Sportsjournalister. Erhvervsjournalister. Alle journalister. Og der er brug for kommunikationsfolk, der med fortælletekniske greb og blik for den skæve indfaldsvinkel kan fange og fastholde medarbejderen på intranettet.

Find skriveglæden

Så slip kreativiteten fri. Hør hvordan krimiforfatter og journalist Lone Theils arbejder med at gøre Nora Sand og Signe Brask flerdimensionelle og komplekse. Oplev teaterinstruktør Helle Brokjær arbejde i skuespillerens karakterværksted. Få nyttig metode og solide arbejdsredskaber serveret vedkommende og konkret af fortællenørd og forfatter Tina Andersen. Mød journalist Susie Skov, der leger med fortællende journalistik og vil snakke om fortrolighed med kilderne, researchmetoder, udfordringer, udvælgelse og fortællingens fremdrift. Og skriv! Kreativt.

“Jeg fik min skriveglæde tilbage på det skrivekursus. Både på grund af de vildt inspirerende oplæg, skriveøvelserne og omgivelserne kombineret med det at være afsondret er sted og kunne glemme alt andet. Det gav mig den energi, jeg længe havde manglet. Og så fandt jeg ud af, at jeg kan skrive. Kreativt.”

Kirsten Marie Juel Jensen, journalist og tidligere kursist

Grib chancen

Kreativ skriveworkshop nørder fra vidt forskellige indfaldsvinkler med fortællingens vigtigste ingredienser: karakterer og plot. Kurset bygger ovenpå den elementære fortællende journalistik og er i høj grad for dig, der i forvejen arbejder med fortællingen og dens elementer. Målet er at give dig konkrete metoder og redskaber til at gøre en hovedkarakter troværdig og komplet samt at kunne arbejde bevidst med plot, sceneskriveri og opbygning af teksten. Grib chancen for at være 100 procent til stede i en oase der afsondret fra hverdagens rutiner fordrer optimale betingelser for kreativitet og omtanke.

Du får:

– indsigt i systematisk arbejdsproces og metode

– øvelse i at arbejde med scener, plot og karakterer

– skærpet dine sanser og kreative skriveprocesser

–  indsigt i hvorfor karakterer og plot er afgørende for en fortælling

– konkrete ametoder til at udvikle og nuancere karakterer

–  erfaring med teaterinstruktørens måde at komme under huden på karakterer på

–  tips og tricks til kunsten at forstå, hvordan det er at være de andre

– masser af inspiration og nye måder at tænke i fortællinger på

– konkrete fortællemodeller til at få struktur på teksten og styr på handlingsforløbet.

Form: 

Processen er i centrum, for det er her, du, læringsmæssigt, flytter dig mest. Med Hjorts Badehotel som ramme skaber vi et intenst og dynamisk frirum afsondret fra hverdagens forpligtelser, hvor du kan sætte hjernen fri. Her er tid til at fokusere på den enkelte deltagers behov, og her er tid til refleksion og originalitet. Den ramme, vi sætter, både inde og ude, giver plads til nye måder at tænke og arbejde på og til konkrete metoder, der nemt kan omsættes til hverdagen, der følger.

I badehotellets helsebringende omgivelser udsætter vi dig ikke for forelæsninger og teksttunge slides, men derimod for skarpt vinklede oplæg kombineret med dialog og små øvelser. Kreativ skrivning i en velstruktureret ramme. Masser af faglig sparring, nærvær og erfaringsudveksling i en mulig mobilfrizone.

Du skriver først og fremmest til dig og afgør selv, om du har lyst til at dele dine skriverier med holdet.

Forud for kurset vil du blive bedt om at læse to bøger og et par tekster samt skrive kort om dig selv og dine forventninger til kurset.

Efter kurset giver vi dig mulighed for at få feedback på en tekst eller en del af tekst, hvor du arbejder med metoder og virkemidler fra kurset.

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra djh og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til biografien ’Globetrotter’ med Jens Bjerre og krimierne ’Pigerne fra Englandsbåden’ og ’Den blå digters kone’. Underviser på DMJX i featureskrivning og er bidragsyder om London og Dublin til Vide Verden-serien.

Helle Brokjær

teaterinstruktør, underviser og skuespiller i Hellebrokjær.dk Helle bruger virkemidler og redskaber fra teatrets verden til at kickstarte forandringsprocesser, styrke samarbejdsrelationer og fremme dialog. Hun hjælper blandt andet ledere, politikere og forskere med at indtage scenen og journalister med at udvikle og mærke en karakter. Helle har indtil videre instrueret 36 teaterforestillinger.

Tina Andersen

Fortællenørd og underviser. Uddannet journalist og cand.public med speciale i fortællende journalistik, indehaver af AndersensBureau og medstifter af Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Tina er ekstern lektor på Grønlands Universitet, vejleder på afgangsprojekter på DMJX og en erfaren coach & sparringspartner på journalistiske fortællinger – nu også skønlitteratur. Engang journalist på Det Fri Aktuelt og senest fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik som ekspertområde.

Susie Skov

Journalist Susie Skov er tilknyttet nyhedsmotoren ved NORDJYSKE Medier, hvor hun gennem de sidste 15 år har arbejdet med hele paletten af platforme og genrer. Hun står bag flere lange fortællinger med skarpt fokus på opbygning og virkemidler og har teoretisk haft fortællende journalistik i centrum på diplomuddannelsen i digital journalistik.