Digital journalistik: Nye trends fra New York

Startdato:
Udbyder:
Sted:
New York, NY 10002
Dage:
7 dage
Pris:
30.000 kr. + moms | PU-støtte: 9.100 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 62 evalueringer)
Efterår 2016

Kom med til New York og bevæg dig i en underskov af nye journalistiske metoder og platforme, som tegner fremtidens journalistik. På dette 7-dages kursus vil du få en grundig indføring i digital journalistik med særlig fokus på sociale medier. Kurset vil give dig konkrete idéer og inspiration fra medier som Vice, NYtimes, Buzzfeed og Quartz til dit eget journalistiske arbejde, så du kan være med til at forme den danske digitale omstilling.

Kurset vil bestå af oplæg, mediebesøg og workshops. I vil møde Scott Cohen, grundlægger af adskillige start-ups og tidligere chefredaktør for Daily News, som vil kortlægge det digitale medielandskab og de nyeste amerikanske trends. Rune Skjoldborg Madsen fra O’Reilly Media, tidligere New York Times Multimedia & Interactive News, vil med udgangspunkt i konkrete journalistiske dataprojekter undervise kursisterne i, hvordan digitale produkter bedst skrues sammen. Kursusdeltagerne bliver involveret og udfordret til selv at bruge de værktøjer, som de bliver præsenteret for undervejs.

Under opholdet i New York vil deltagerne besøge de medier, som er med til at revolutionere mulighederne for den digitale journalistik. Det er for eksempel Vice Media, der ved at indtage samtlige digitale platforme, har vokset sig til en verdensomspændende medievirksomhed. De forstår om nogen, hvordan det unge publikum bruger medierne, og hvad de unge vil have.

Forberedelse: Deltagerne får udleveret et kompendium med relevante artikler og links inden afrejse. Det forventes, at deltagerne taler og forstår engelsk, og at de benytter Facebook. Basalt kendskab til sociale medier er en fordel. 

Kursusinformation: Kursisterne får base i New York, hvorfra vi vil opsøge særligt udvalgte medievirksomheder og centrale personer. Prisen dækker flybillet med udrejse fra København søndag og hjemkomst lørdag, undervisning, materialer og overnatning i kursusperioden. Måltider, drikkevarer, transport samt øvrig forplejning er for egen regning.

Undervisere

Johanne Hesseldahl

Johanne Hesseldahl

(født 1985), BA i journalistik fra Syddansk Universitet, og MA i Internationale Relationer og Medier fra New School University, New York. Johanne har i to år i USA været en af de centrale kræfter i at starte et internetbaseret nyhedsmedie, der baserer sig på brugernes bidrag og datajournalistik, Vocativ. Siden 2013 har hun arbejdet i DR Nyheder – senest som redaktør for digital udvikling.