Dig og dine medvirkende

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 147 evalueringer)
Forår 2019
Vil du lave autentiske film, tv og webserier og lære, hvordan du får det bedste ud af dig selv og dine medvirkende?

Så tag på det inspirerende ugekursus ‘Dig og dine medvirkende’ med den erfarne filminstruktør Marianne Hougen-Moraga, som har arbejdet med dokumentarfilm i mere end 15 år med filmvisninger på internationale festivaler og Robert-nominering.

På kurset gennemgår Marianne hele det store arbejde, som ligger bag velfungerende og gode medvirkende. Det er dem, der får publikum til at grine og græde. Og i sidste ende er det også dem, der er alfa omega for, at en film er værd at se. Derfor skal de fungere!

For at få dine medvirkende til at fremstå ægte, ligetil og menneskelige ligger der et stort ansvar hos dig som instruktør. Kameraet er altid en modstander for det naturlige, og det er din opgave at arbejde imod dette forhold, så dine medvirkende bliver levende og ægte foran kameraet. At gøre dette kræver en række værktøjer og indsigter, som du lærer på dette kursus, der går helt tæt på dig som instruktør.

Program for Dig og dine medvirkende
 • Afsøgning af instruktørens styrker og svagheder i arbejdet med medvirkende
 • Find de rette medvirkende som kan levere dit indhold
 • Hvordan sikrer du, at dine medvirkende har tillid til dig?
 • Hvordan får du dine medvirkende til at udtrykke svære følelser?
 • Psykologi og livserfaring
 • Instruktørens sociale egenskaber
 • Instruktørens ønsker for de medvirkendes ‘rejse’
 • Konflikthåndtering med de medvirkende under optagelser
 • Hvor langt kan du gå med de medvirkende?
 • Hvor ærlig skal du være om det, som vil vække modstand hos dine medvirkende?
 • Aftaler om redigerings- eller gennemsynsret for dine medvirkende
 • Hvordan opnår du en stærk personlig relation til dine medvirkende og passer samtidig på dig selv?
Output

Du ved, hvad der skal til for at få adgang til unikke personlige historier, fortalt af mennesker, som vi oplever helt ægte og kan identificere os med.
Du kan skabe et tillidsforhold med sårbare medvirkende og arbejde helt tæt på de etiske gråzoner.
Du har styr på de formelle aftaler, som sikrer et godt forhold imellem dig og dine medvirkende.

Forudsætninger for deltagelse i Dig og dine medvirkende

Ingen.

Målgruppe

Journalister, tilrettelæggere, instruktører, kommunikationsfolk m.fl., som arbejder eller skal arbejde med autentisk indhold og ønsker viden om, hvordan man får adgang og succes med det.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Kurset udbydes desuden 29/4-3/5 med Sami Saif som underviser. Læs mere og tilmeld dig her

Afmelding

Afmelding skal ske en måned inden kursusstart, medmindre andet er anført under det enkelte kursus. Du foretager din afmelding ved at henvende dig skriftligt til skolen.

Du kan uden omkostning afmelde et kursus inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursusstart, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften. Afmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, får du ikke din kursusafgift refunderet.

I sjældne tilfælde kan der opstå uforudsete hændelser (fx ulykke, alvorlig sygdom, personlig krise), som forhindrer dig i at gennemføre dit kursus. Det vil da være muligt at udsætte din deltagelse til en senere afholdelse, såfremt kurset oprettes og ikke er overtegnet.

Kursusændringer

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

I tilfælde af for lav tilslutning forbeholder Kort & Dokumentarfilmskolen/ IDfilm sig ret til at udskyde eller aflyse et kursus. Ligeså kan der forekomme udskiftning af underviser. I tilfælde af aflysning får du et tilgodebevis til et tilsvarende kursus. Opsættes kurset ikke igen, får du selvfølgelig refunderet dit betalte kursushonorar.

Undervisere

Marianne Hougen-Moraga

Dokumentarfilminstruktør

Marianne er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Goldsmiths College i London. Hun har fået sine film vist på flere internationale festivaler, University of Westminster, BFI i London, International Centre of Photography i New York og DR. Marianne har også gæsteundervist og lavet artist talks på University of Westminster, International Centre of Photography i New York og Fotoskolen Fatamorgana i København. Mariannes har senest instrueret den Robertnominerede dokumentarfilm Sea of Sorrow, Sea of Hope (2017).