Det personlige interview

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
3 dage
Pris:
8.200 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2021

Hvordan tegner jeg det bedste portræt i et videointerview?

Din udfordring er at lave et levende portræt af en person i form af et filmet interview. En sådan opgave stiller for det første krav til, at du kommunikerer klart. For det andet til at du kan facilitere en interview-situation, dvs. skabe tryghed for at befordre åbenhed og få gode svar. Dertil skal du have det nærvær, som gør, at du kan følge op på svarene. Endelig skal du vide hvordan du sørger for, at interviewet egner sig til klipning.

Medietræner Jette Friis O’Broin underviser i videointerviewets kunst. Jette har blandt andre arbejdet for Realdania, Kræftens Bekæmpelse, Nordea Fonden og Ældre Sagen.

På kurset gennemgår vi hvordan du holder tungen lige i munden gennem planlægning og gennemførelse af videoportræt interviews. Vi træner konkret og opdager, hvordan du får det bedste ud af din fokusperson. Undervisningen er procesorienteret, vekslende mellem oplæg, praktiske øvelser, dialog og personlig refleksion over egen indsats og erfaringer.

Øvelserne foregår i mindre grupper, som personlige øvelser og med videokamera i plenum, hvor der er mulighed for at forbedre sit udtryk og få løbende feedback. Vi tager udgangspunkt i kursisternes individuelle behov for at performe.

Program
  • Klar og tydelig kommunikation
  • Forbered dit interview – de gode spørgsmål, fokus, svar og opfølgende spørgsmål
  • Interviewteknik med fokus på den efterfølgende redigering
  • Skærmtræning med fokus på dig selv som performer

Forudsætning
Ingen

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Mødetid: Alle dage kl. 9:30 – 15:30.

Skolen er åben fra kl. 9:00 – 16:00

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Jette Friis O’Bróin

Jette Friis O’Bróin er journalist, rådgiver, medietræner og underviser. Hun har gennem 25 år undervist i kommunikation, krisekommunikation og interviewteknik i mange sammenhænge. Herudover har hun produceret og postproduceret over 70 webfilm for Realdania, Kræftens Bekæmpelse, Nordea Fonden, Ældre Sagen, Ross Engineering m.fl. I de senere år har Jette produceret mere end 60 podcasts til bl.a. voldsramte kvinder med udenlandsk baggrund og seksuelt misbrugte mænd og kvinder, der lider af senfølger efter overgreb i barndommen samt podcast til Alzheimer pårørende og om grøn energi.
Jette er også forfatter med indtil nu syv bøger på samvittigheden. Bøgerne handler om arkitektur, sociale projekter, frivilligt arbejde, kræft og iværksætteri.

Jette er fra RUC og har arbejdet på aviser, tidsskrifter, kommunikationsbureau og i tæt samarbejde med fotografer, grafikere og journalister. Hun har som projektleder modtaget Columbusægget af International Advertising Association for kampagnen ”Henrys Hælerbar” – og været indstillet til Kommunikationsprisen for samme kampagne.

Fælles for Jettes aktiviteter er det gode interview, som er omdrejningspunktet for hendes webfilm, podcast, bøger, rådgivning og undervisning. Det gode interview handler om at være til stede – 100 pct. Derfor er Jettes undervisning primært baseret på praktisk træning med respektfuld personlig videoevaluering.

Mere om dette kursus