DET FORTÆLLENDE FOTOGRAFI – AFLYST PGA CORONA

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
5.600 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Forår 2020

Elsker du at fotografere reportagebilleder, der fortæller en historie og pirrer sanserne hos folk?

 Vil du løfte kvaliteten af dit fotografi og blive bedre til at se? Savner du tid til fordybelse og redskaber til at åbne dit fotografi op?

Så har du det måske ligesom mange andre fotografer:

 • Du får ikke rigtig gjort noget for at udvikle dig fagligt, fordi du har for travlt og det drukner i hverdagens andre gøremål.
 • Du arbejder under et konstant tidspres og laver derfor de samme billeder igen og igen.
 • Eller måske du næsten har opgivet at udvikle din stil og udtryk i dit fotografi?

Så se her…

Hvor vi end bevæger os, er vi omgivet af billeder, der råber på vores opmærksomhed. Men fotografiet skal kunne mere end det. Det skal kunne fortælle en historie. Den menneskelige hjerne husker i billeder, drømmer i billeder, associerer i billeder. De gode fotografier giver en direkte indgang til beskuerens sanser og påvirker ham eller hende følelsesmæssigt og direkte på en måde som ord ikke kan. Det stærke fortællende fotografi er derfor med til at styrke beskuerens interesse og opmærksomhed.

 

Vil du vide mere?

Deltag i vores workshop ”Det fortællende fotografi”, hvor vi stiller skarpt på, hvordan vi ser og opfatter billeder og på hvordan vi fotograferer billeder, der bliver nærværende. Intense. Vedkommende.

På denne workshop løfter vi kvaliteten af dit fotografi ved at give dig en række metoder og værktøjer til at blive mere bevidst i arbejdet med at fotografere og skabe fortællende billeder. Med udgangspunkt i en række inspirerende oplæg, foredrag og diskussioner omkring fotografiet ser vi på, hvilke tilgange og greb du kan anvende for at lave et fortællende fotografi, som folk vil huske.

Undervejs får du stillet en 24 timers opgave, hvor du skal ud at fotografere og lave en reportageserie. Vi afrunder workshoppen med en individuel billedevaluering med konkrete råd til, hvordan du forbedrer dit fotografi og dine fortællinger.

Det får du

 • Faglig og teknisk udvikling og forbedring af din fotografiske praksis i trygge rammer
 • Et løft i kvaliteten af dine billeder til fordel for kunderne
 • Et pusterum i din hverdag med plads til fotografisk fordybelse
 • Opgaver og øvelser undervejs
 • Billedevaluering med konkrete anvisninger til fotografisk stil og udvikling


Deltagerkrav

 • Du arbejder som professionel fotograf
 • Du medbringer dit eget kamera
 • Du medbringer din egen bærbare computer med Adobe Photoshop og Bridge og/eller Lightroom
 • Du brænder for at gå i detaljen med hele processen

 

Om underviserne

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi.
Læs mere her www.helgatheilgaard.com

 

Michael Elmkjær Madsen er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS. Han afholder løbende kurser og one-to-one undervisning i eget regi og med udvalgte samarbejdspartnere.

Se mere på www.fruit-imaging.com

 

Undervisere

Helga Theilgaard

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi. De seneste 3 år har hun udbudt en række online- og fysiske workshops i eget navn. Se mere på www.helgatheilgaard.com

Michael Elmkjær Madsen

Michael Elmkjær Madsen er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS. Han afholder løbende kurser og one-to-one undervisning i eget regi og med udvalgte samarbejdspartnere.
Se mere på www.fruit-imaging. com og www.elmkjaer.dk