Det danske højre – Mød aktørerne på den danske højrefløj. 

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
10.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 110 evalueringer)
Efterår 2020

Siden DF kom til er der sket et ryk af dansk politik mod højre generelt, men ofte skæres partier, grupper og debattører, der er grundlæggende uenige over en kam og placeres i samme kategori. På dette kursus vil du blive klogere på, hvem der er hvem, hvem der mener hvad og hvem der er tættere på eller længere fra hinanden end mange tror. Du bliver klogere på ideologierne og personerne, der står for dem. Hvem er nationalist, hvem er nationalkonservativ, hvem er socialkonservativ. På kurset kan du møde politikere a la Morten Messerschmidt, Pernille Vermund, Peter Skaarup og Rasmus Paludan. Du kan også møde debattører a la Mikael Jalving, Kasper Støvring og Morten Uhrskov Jensen.

Vi dykker også ned i bevægelser og grupper som Trykkefrihedsselskabet, For Frihed (Pegida DK) og Generation Identitær. Generation Identitær er en ungdomsbevægelse, der har slået rod i store dele af Europa – også i Danmark. Tom Carstensen har blandt andet lavet dokumentar med lederen af den oprindelige gruppe i Frankrig. Tom vil også nørde ismerne helt i bund og fortælle om sine møder med alt fra socialkonservative, nationalkonservative, ultranationalister og nationalsocialister i blandt andet Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland og Grækenland. For der er meget længere mellem flere af ismerne, end mange fejlagtigt går rundt og tror.

Tom er manden bag dokumentarfilmen ”Vermund og Kampen om Højrefløjen”, der blev sendt på DR2 i december 2019, og i februar kom hans P1-dokumentarserie ”Nordfronten” om den nazistiske bevægelse Den Nordiske Modstandsbevægelse, hvor tidligere medlemmer i Sverige står bag bombeangreb og hvor en af de danske ledere sidder varetægtsfængslet for at smadre en jødisk kirkegård i Randers, ud til de danske lyttere.

Undervisere

Tom Carstensen

Tom Carstensen har i Danmark i mere end ti år dækket alle partigrupper fra Dansk Folkeparti og mod højre for primært P1 Orientering. Tom har også været brugt et hav af gange som analytiker for medier som Deadline, TV2 News, TV Avisen, TV2 Nyhederne og en lang række danske aviser.