Den skarpe dok

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Svaneke
Dage:
5 dage
Pris:
14.950 kr. + moms | PU-støtte: 5.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 36 evalueringer)
Forår 2017

Du er vant til at fortælle historier, men vil gerne gøre det endnu bedre. Du kender allerede de grundlæggende trin, men vil gerne bygge ovenpå. Mangler du inspiration eller greb, der kan forløse din fortælling i levende billeder, så ta´ med til Bornholm, hvor kursusleder Kristian Frederiksen vil fodre dig med metoder og redskaber, der kan forstærke din fortælling, journalistisk såvel som dramaturgisk.

Kristian Frederiksen er en af ganske få danske journalister, der både tilrettelægger, filmer og klipper sine egne dokumentarer, og derfor kender han alle faser af produktionen og vil tage dig med gennem et hav af erfaringer, metoder og modeller, der er brugbare for alle, uanset emne, genre, platform og varighed.

Kurset vil stille skarpt på tv-tilrettelæggelse og filmiske arbejdsmetoder, såsom at arbejde i scener, skabe stemninger og opbygge fortællingens vendepunkter. Kursisterne vil desuden få en rendyrket øjenåbner, når vi tager et nærmere kig på den amerikanske manuskriptforfatter Blake Snyders model Beat Sheet, der bruges til strukturere Hollywood-film.

Undervejs på kurset får vi besøg af instruktør Sine Skibsholt, der står bag Robert-vinderen “Dem vi var”. Hun vil tage os med ind bag produktionen på den prisvindende dokumentarfilm og efterfølgende udfordre kursisterne med en praktisk øvelse.

Kursets fokus er fortællingen i bred forstand, og derfor vil gængse fortællemodeller som 3 akts- & berettermodellen indgå i kurset. Kursisterne vil også gennemgå et længere forløb, hvor de via storyboard selv skal tilrettelægge en dokumentar på papiret. Kursets afsæt er tilrettelæggelse af den klassiske tv-dokumentar, men vi vil også runde de kortere formater, de lettere faktagenrer og ikke mindst filmdokumentaren.

Kristian Frederiksen vil også løfte sløret for PKP- & PLOT-modellen, som kan bruges til at producere både kortere og længere formater. Mønsteret er beskrevet i bogen SKARPT SKÅRET – sådan fortæller du en tv-historie, som kursisterne vil få udleveret før kurset. Læs mere her: http://skarptskaaret.dk

Kurset er målrettet tilrettelæggere, journalister, fotografer og klippere, der arbejder med længere historier fortalt i levende billeder, men metoderne er let tilgængelige og kan derfor bruges af og inspirere alle, der producerer til tv, video og web. Kursisterne vil lære at:

• tilrettelægge fortællinger fra 5 til 25 & 40 minutter

• bruge 3 akts-modellen til at strukturere historien

• arbejde med vendepunkter og storyboard

• forstærke historiens vigtige start, midte og slutning

• fortælle i scener og billeder frem for ord

• skabe dynamik gennem forskelligartede stemninger

• genkende tv-historiens indre og ydre struktur

• bruge amerikanske Blake Snyders strukturmodel, Beat Sheet

MÅLGRUPPE:

Kurset er målrettet alle, der producerer eller drømmer om at producere dokumentariske fortællinger; journalister, fotografer & klippere på tv og web. Det er metoderne bag den klassiske tv-dokumentar, der bliver udgangspunktet, men vi vil også runde de lettere faktagenrer, de kortere dok-formater og ikke mindst de filmiske dokumentarer.

 –

PRAKTISK:

Kurset vil finde sted på Hotel Siemsens Gaard i Svaneke.

Kursusprisen dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning.

Prisen er ex. moms og dækker ikke kursisternes rejse til Svaneke samt drikkevarer. Tilmelding er bindende efter 14 dage.

Undervisere

Kristian Frederiksen

TILRETTELÆGGER, TV 2

Kristian Frederiksen er prisbelønnet tv-tilrettelægger, har arbejdet som VJ i mere end 15 år og skrevet to bøger om tv-produktion: VJ-bogen ALENE MED ET KAMERA og tv-bogen SKARPT SKÅRET.

Han har produceret mere end 1000 tv-historier, fra nyheder til dokumentar, og han er samtidig en af landets mest erfarne kursusledere med mere end 200 kurser & oplæg bag sig i både Danmark, Sverige og Norge.

Kristian Frederiksen arbejder til dagligt hos TV 2 Dokumentar, hvor han både klipper og tilrettelægger faktaprogrammer. Han står bag KORRESPONDENTERNE, som har vundet Årets Fakta-, Klipper- og Seerpris ved Copenhagen TV Festival, og han har senest produceret MISSION MOUNT EVEREST samt ANDERS & TORBEN, der tog prisen for Årets Fotograf ved tv-festivalen.