Den fængende fortælling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Campusvej 55, 5230 Odense M
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.100 kr. | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 96 evalueringer)
Forår 2016

I en tid hvor informationsforurening er en større hovedpine end informantionsmangel, kræver det, at man kan forfatte lystlæsning frem for pligtlæsning for at holde læseren fanget. Den fængende fortælling har til formål at gøre læseren ligeså vidende som pligtlæsningen har for vane. Men den gør det gennem formidlingsiver, seriøs leg, og spændingsopbygning. At formidle med litteraturens og filmens virkemidler. At skrive underholdende om knastøre emner. At opdage eller genopdage sin egen fortælleiver. På kurset lærer man gennem konkrete øvelser at strukturere den lange fortælling uden at miste momentum.

Dag 1:  Dagens fokus er: Den gode fortællings kendetegn. Hvordan man spotter potentielle longform-idéer i en hæsblæsende nyhedsstrøm.  Hvad man skal være særligt opmærksom på i indsamling af materiale og interviews til den lange fortælling. At finde sit eget sprog. Hvordan man gør kilder til karakterer.

Dag 2:Dagens fokus er: Dramaturgi og stuktur. Hvordan arbejder man med det sceniske og med rekonstruktionen på skrift. At omsætte knastør research til medrivende formidling. At finde potentielle lange fortællinger i kursisternes tidligere produktioner og at zoome ind på fremtidige.

Målgruppe: Folk som arbejder med skriftlig formidling i hverdagen, det kan være både som journalist eller kommunikationsmedarbejder. Forudsætning: At man forud for kurset bruger en halv dag på at læse en tekstsamling med eksempler på fortællende journalistik.

Morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe er inkluderet i prisen. Prisen er eksklusiv moms.

Læs mere om kurser udbudt af Syddansk Universitet på www.sdu.dk/mekurser

 

Undervisere

Ida Nyegaard Espersen

Featurejournalist på Jyllands-Posten.

Tidligere freelancejournalist med fokus på fortællende journalistik og portrætjournalistik for Zetland, magasinet Ud & Se, Fagbladet Journalisten og Euroman. Uddannet fra Journalisthøjskolen og American University of Beirut.