For de avancerede: Lær ti seje tricks til regneark

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
4.990 kr. | PU-støtte: 2.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 448 evalueringer)

Her er chancen for at få et kig ned i Kaas & Mulvads hemmelige Excel-værktøjskasse.

Har du brugt Excel på almindeligt niveau, så er her kurset til dig, der ikke bare vil være bedre, men som også har lyst til at lære en stribe smarte og praktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde.

Se detaljeret program.

Dette kursus har ikke tidligere været udbudt som almindelig efteruddannelse. Vi har dog undervist både danske, norske og svenske kolleger ved lukkede arrangementer.

Vi skal bl.a.:

  • arbejde med data, der ligger i forskellige ark
  • arbejde med avanceret brug af pivot-tabeller – et af de stærkeste journalistiske værktøjer i regnearket
  • beregne tidsintervaller
  • finde km-afstande mellem to adresser
  • bruge streng-formler til effektivt at rense adresser og navne
  • arbejde med, hvordan man bedst strukturerer sine data, så man bevarer overblikket

Vi arbejder med data, der har været brugt i journalistik, og vi går målrettet efter at finde de gode historier i tallene.
Kurset vil være bygget op om mange konkrete øvelser fra det virkelige liv.

Vi bruger Microsofts regneark Excel i undervisningen, men du kan sagtens deltage, selv om du bruger et andet regnearksprogram. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark og helst have brugt det journalistisk. Du skal medbringe din egen computer på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms. Vi fakturerer i forbindelse med tilmelding til kurset.

Undervisere

Tommy Kaas

Tommy Kaas er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad.

Han har i de seneste 20 år arbejdet målrettet med at kombinere data og journalistik. Tommy Kaas er uddannet fra DJH i ’88, hvorefter han bl.a. har arbejdet på Vejle Amts Folkeblad, Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten samt ErhvervsBladet.

Han var medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.

Nils Mulvad

Nils Mulvad er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad. Han er desuden medstifter og formand for Åbenhedstinget.

Nils Mulvad var medstifter af Global Investigative Journalism Network i 2003 og af Scoop til at fremme undersøgende journalistik i Ukraine og Sydøsteuropa – også i 2003. I 2005 var han medstifter af Farmsubsidy.org. Han har undervist i datajournalistik i 20 år og været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 14 år.

Han var ligeledes  medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.