Cuba – post-Castro

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Cuba
Dage:
8 dage
Pris:
23.900 kr. | PU-støtte: 7.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 37 evalueringer)
Forår 2018

Cuba post-Castro  omvæltninger og usikkerhed

Castro-dynastiet ophører med præsident Raúl Castros bebudede afgang i foråret 2018 – i 60-året for den spektakulære cubanske revolution. En ny generation af ledere står foran store udfordringer med voksende social ulighed, pres fra en tiltagende utilfreds befolkning og fornyet fjendtlighed fra USA.

Internt har turistindustrien skabt en ny overklasse med adgang til luksusvarer og internet, der står i stærk kontrast til den almindelige cubaners problemfyldte tilværelse med fødevaremangel og manglende, fundamentale rettigheder.

Cuba er stadig eksponent for en anderledes måde at gribe tingene an på, der i en vis udstrækning bifaldes internationalt og på flere områder gør ø-staten til en af Latinamerikas mere succesfulde. På andre måder til en af de mere undertrykkende.

De kommende år vil bringe store forandringer for Cuba. Spørgsmålet, alle stiller for tiden, er: Bliver Cuba overrendt og opkøbt af amerikanske firmaer og eksilcubanere, hvis styret i en eller anden grad mister eller løsner grebet.

Andre af de spørgsmål, som kurset forsøger at give svar på:

Hvem overtager lederrollen efter den sidste Castro og hvilken (socialistisk) politisk kurs tager Cuba?
Hvordan opfattes og hvilken rolle spiller Cuba i en latinamerikansk kontekst?
Hvad betyder Trump-regeringens fjendtlige indstilling for Cubas udvikling og for det latinamerikanske kontinents andre socialistiske, socialdemokratiske, socialt fokuserede stater.
Hvorfor ønsker regimet kontrol med  internettet? Hvorfor er det ikke frit?
Hvordan klarer den almindelige cubaner sig for den officielle løn på 200 kr. om måneden?

I en cubansk kontekst søger vi at forstå og fornemme en energisk, anderledes kultur, ganske fremmed fra vores egen. Og vi udrustes til på en balanceret måde at kunne formidle regionens forestående, markante omvæltninger og unikke situation.

Kurset vil vare en uge med seks forelæsnings- og besøgsdage. Det foregår i Havana. Oplægsholderne repræsenterer et bredspektret syn på den cubanske virkelighed. Forelæsningerne vil foregå på engelsk.

Forud for kursusstart udsendes liste med ideer til faglig inspiration og praktiske oplysninger.

Prisen inkluderer flyrejse, ophold i enkeltværelse på Malecon-promenaden i Centro Havana, lokal transport, 1/2-pension (eksklusiv drikkevarer), alle forelæsninger og entreer i det faglige program. Angående visum ser deltagelse pr. 8. sept. efter det oplyste fra den cubansk ambassade ud til at kunne foregå på turistvisum. Dette kan for nuværende ikke garanteres. Eventuelle udgifter til visum er ikke inkluderet.

Hurtig tilmelding anbefales.