Crypto Valley – Schweiz’ vilde dal

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Schweiz
Dage:
5 dage
Pris:
22.900 kr. | PU-støtte: 9.750 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 85 evalueringer)
Efterår 2022

Blandt koklokker, alpevioler og ostefonduer for foden af Alperne ligger et globalt finanscenter, hvor der foregår noget vildt, som vil præge verden mange år frem.

Crypto Valley kaldes dalen. Kryptovalutaens svar på Silicon Valley i Californien. Det, der sker her midt i Schweiz, kan bedst forklares ved at bringe et par tal fra den seneste årsrapport over kryptovalutabranchens performance fra verdens næststørste revisionsfirma, PricewaterhouseCooper. Rapporten skriver:

●  De 50 størst kryptovalutarelaterede selskaber i Crypto Valley (området omkring byen Zug i Schweiz, centrum for verdens cryptovaluta-industri, red.) har en samlet værdi af 611,8 milliarder dollars (dec. 2021). Næsten det dobbelte af Danmarks BNP.

●  Markedsværdien for Crypto Valley’s Top 50 voksede 464% i 2021. (Du læste rigtigt.)

● Det samlede antal virksomheder i Crypto Valley er 1.128, en vækst på 18% i 2021.

● Blockchain-selskaberne i Crypto Valley beskæftiger 6.000 mennesker, en vækst på 16% i 2021.

● Blandt Crypto Valleys selskaber findes nu 14 Unicorns (dvs. firmaer med en værdi over 1 mia. dollars) mod 8 ved udgangen af 2020. 1 af de 14 unicorns er over 100 mia. dollars værd og 3 over 10 mia. dollars værd.

(Tal: PwC’s årsrapport for 2021. Udsendes til kursets deltagere.)

Tallene taler for sig selv. Cryptovalutaerne er måske det vildeste, finansverdenen nogensinde har set. Milliarder og atter milliarder skabt af …. ja, af hvad? Dette kursus tager deltagerne helt ind i hjertet af førerkabinen på verdens vildeste finanseventyr. Dette er kurset, hvis du vil forstå, hvad der foregår for snuden af os. Eller er det bag ryggen? Dette er kurset, hvis du vil kunne forklare dine læsere, seere og lyttere, hvad kryptovaluta er og kommer til at betyde.

KURSUSFORMÅL

Kursisterne sættes ind i den nyeste udvikling inden for cryptovaluta, på stedet hvor fremtiden bestemmes, og af dem der holder tøjlerne. Kurset retter sig særligt – men ikke udelukkende – mod journalister, der arbejder med økonomi, erhverv, finans, investering, banksektor, corporate m.m. Selv om de fleste af os efterhånden kender til cryptovalutaerne, er det kursets påstand, at kun de færreste reelt forstår deres betydning og potentiale.

På kurset vil deltagerne møde de førende aktører inden for alle grene af kryptovalutaernes udvikling og administration. Inklusiv et par af de excentriske first movere, som er blevet meget velhavende på at forstå, hvad der var under opsejling for kun 8-9 år siden.

Kurset foregår i Schweiz, cryptovalutaernes hotspot. I ‘Crypto Valley’ i og omkring byen Zug ligger cryptovaluta-banker, crypto-finansinstitutter, de førende firmaer inden for udviklingen af både nye cryptovalutaer og block chain-teknologien side om side.

Schweiz huser verdens største crypto-investeringsselskaber og SIX Digital Exchange, en officiel børs for cryptovaluta og cryptovirksomheder. Ligeledes bor en række crypto-pionerer og crypto-milliardærer i Schweiz – bl.a. danskeren Niklas Nikolajsen, den største af dem alle.

Kurset løber over fem dage og er udviklet i samarbejde med den anerkendte cryptoekspert, journalist Matthew Allen, som er bureauchef for Swiss Info, en del af Swiss Broadcasting Corporation.

Se evt. hans blog www.swisseconomicsblogs.org eller https://ch.linkedin.com/in/matthew-allen-27970615.

Med Matthew Allen som kursusleder kommer kursisterne til at møde branchens absolut vigtigste institutioner og personer. Han er et scoop.

Under kurset besøger kursisterne teknologiske og finansielle institutioner inden for crypto valuta, møder de schweiziske bankmyndigheder, frontpersonerne på cryptovalutamarkedet, udviklerne af teknologien bag, samt Niklas Nikolajsen, der har givet forhåndstilsagn om et møde. Med mere.

Dette kursus giver deltagerne et unikt kilde- og kontaktnetværk.

PROGRAMMET

Program i Zug:

SEBA, en af Schweiz’ cryptobanker, der i 2019 fik licens til at koble det traditionelle finansmarked med cryptovaluta-selskaberne.

Blockchain TEZOS (eller POLKADOT). Begge har oprettet fonde i Schweiz, hvorfra deres globale, virtuelle projekter styres. En repræsentant for ledelsen tager imod kursisterne og fortæller, hvordan blockchain fungerer, i hvilken retning udviklingen går, hvordan investeringer distribueres til projekterne og hvilke typer projekter, blockchains satser deres cryptovaluta på.

Bitcoin Suisse. Det største crypto-finansinstitut af dem alle, grundlagt i 2013 af danskeren Niklas Nikolajsen (som nu kan tilføje von Karlshof til sit navn, da han har købt et af Schweiz’ berømteste slotte, Karlshof, også kaldet Salesianum Zug, bygget 1615-1750). Bitcoin Suisse leverer finansielle ydelser, såsom handel, finansielle transaktioner, crypto-finansielle løsninger m.m. Ny adm. direktør i Bitcoin Suisse pr. 7. januar -22 er tidligere formueforvaltningschef i britiske Barclays.

Crypto Valley Association (CVA)/Swiss Blockchain Federation (SBF) (Zug). Vi besøger cryptovalutaens to mest indflydelsesrige industrisammenslutninger og lobbyvirksomheder. CVA’s hovedfokus er på at føde økosystemet af start-ups og vækstselskaber, sammenkæde udenlandske, relaterede firmaer, markedsføre crypto-industrier, uddanne, researche og organisere konferencer. SBF har som sit hovedvirke at søge at påvirke regeringen og lovgiverne. SBF har medvirket til udarbejdelse af de lovreformer, der har medvirket til at føre crypto-valutaerne ind på de bonede gulve og gjort dem bredt anerkendte.

Matthew Allen, bureauchef Suisse Info: ‘Crypto, et overblik’. Hvad er seneste udvikling i Schweiz, ‘The Crypto Nation’?

Besøge block chain start-up, CVVC, der lancerer bitcoin projekter over hele verden.

Oplæg fra Søren Fog, grundlægger af Crypto Valley Foundation, og en anden af de meget succesfulde danskere inden for cryptobranchen i Schweiz.

Program i Neuchatel:

Nym Technologies i Neuchatel – et blockchain projekt, der udvikler en speciel teknologi til brug for udveksling og kryptering af data, så stater, myndigheder, Facebook osv. ikke har mulighed for at afdække, hvilken aktivitet man foretager sig. Chelsea Manning, tidl. Bradley Manning, den amerikanske soldat og whistleblower, der blev dømt for spionage i 2013 og benådet af Barack Obama i 2016, arbejder for NYM Technologies. Vi håber at kunne møde hende for at høre, hvad ‘mixing technology’ går ud på.

I Neuchatel møder vi også en af Nym Technologies samarbejdspartnere, Amir Taaki, der kaldes cryptorevolutionær, hacktivist m.m. Selv betragter han sig som cryptoanarkist. Han omtales som en af bitcoins opfindere, trods sine blot 33 år (han lærte sig selv at programmere som barn). Han er sammen med Nym Technologies ved at udvikle DARKFI – et virtuelt parallelt univers, hvor intet kan spores. Han forklarer hvorfor, og hvad det skal bruges til.

Program i Zürich:

SIX Digital Exchange, en underafdeling af den førende, officielle schweiziske finansbørs, oprettet til at kunne håndtere cryptovaluta. En lang række af Schweiz’ banker eksperimenterer med blockchain for ikke at komme bagud i f.t. udviklingen. SIX Digital Exchange er fundamental i processen med at sikre, at sammensmeltningen sker på en organiseret måde.

Zürich Universitet, besøg, her undervises i ‘Cryptofinans og Cryptovaluta’.

Program i Basel:

Basel Institute on Governance (i Basel) er en NGO, der har til formål at bekæmpe korruption og finansiel svindel. Hvert år afholder instituttet et seminar for lovgivere og officielle anti-hvidvask enheder om ‘Tendenser inden for crypto forbrydelser’. Det skal vi høre nærmere om.

Bank for International Settlements (BIS). Hvordan møder centralbankerne udfordringerne fra decentraliserede valutaer og finanstransaktioner. BIS udfører forskning og research inden for de nye digitale valutaer og har flere gange anklaget bitcoin for at gøre det lettere for kriminelle at skjule deres finansielle aktiviteter.

Det endelige program forventes færdigt omkring 1. august. Du er velkommen til at spørge ind til det – eller andet – før. Kontakt da Jakob Rubin på tlf. el. email.

Praktisk
Kurset organiseres af JAKOB RUBIN KOMMUNIKATION, der siden 2012 har afviklet internationale kurser for Mediernes Efteruddannelse.

Under kurset bor vi på enkeltværelser på gode hoteller efter lokal standard. Prisen inkluderer fly fra København, al transport, alle arrangementer, indkvartering, morgenmad samt enkelte måltider derudover.

Tilmelding er bindende
Din tilmelding er bindende. Er du nødt til at melde fra – og det kan jo ske –  koster det frem til fem uger før afgang en administrationsafgift på 1000 kr. plus udgifter til allerede bestilte og betalte services (f.eks. fly og hotel), der ikke kan refunderes. Ved afbud derefter opkræves den fulde pris. Der tages forbehold for force majeure.

Undervisere

Matthew Allen

Matt Allen originates from England where he worked for the BCC for seven years before arriving in Switzerland in 2005. He writes on business and finance topics for the Swissinfo news website, part of the Swiss Broadcasting Corporation. Matt fell down the blockchain/cryptocurrency rabbit hole in 2017 and hasn’t yet been able to find his way out.

Jakob Rubin

Jakob Rubin, journalist. Jyllands-Postens Latinamerika- og Caribien-korrespondent fra 1994 til 2003 med base i Brasilien. Efter 19 år på dagblade har Jakob Rubin siden 2013 drevet JAKOB RUBIN KOMMUNIKATION, der udfører redaktørroller, bogskrivning, kommunikationsstrategier og undervisningsprogrammer for bl.a. Mediernes Efteruddannelse. Forfatter til seks bøger; den seneste ’Det usynlige folk’ om Det Kgl. Teater (årets udgivelse i kategorien ‘drama’). Siden 2018 har han udført opgaver for bl.a. Constructive Institute (Aarhus Universitet), bl.a. et videreuddannelsesprogram for colombianske journalister i samarbejde med International Media Support (København) og Consejo de Redacción (Bogotá). Jakob Rubin har leveret internationale kurser til Mediernes Efteruddannelse siden 2012.