Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 131 evalueringer)
Forår 2019
Hvordan oversætter du som kreativ i corporate-verdenen din viden og erfaring til videoproduktion for virksomhedskunder og laver den film, din kunde drømmer om?

Det lærer du på dette 5-dages kursus, som giver dig hands-on erfaring med udvikling af corporate filmløsninger, hvor der er helt andre spilleregler end når du fx arbejder i tv-branchen.

Kurset tager udgangspunkt i dine nuværende kompetencer og videreudvikler dem, så du kan omsætte din nye viden og højne kvaliteten af din professionelle videoproduktion, når du er tilbage på jobbet.

Når du producerer film til corporate kunder, laver du film til helt andre målgrupper og visningssituationer, til kunder, som taler et andet sprog og har helt andre forventninger, end du er vant til. Formsproget og processerne er derfor anderledes, ligesom opfattelsen af, hvad ’en god film’ er. Og der er nye og ukendte faldgruber.

Underviserne er Søren Chr. Andersen og Søren Génsbøl, der har udviklet, skrevet, instrueret, produceret og ikke mindst klippet film til især medicinal-branchen sideløbende med opgaver inden for tv-markedsføring og programproduktion. Søren Chr. Andersen har en baggrund som kreativ og strateg hos DR Markedsføring, TV 2 Zulu og TV 2 og driver i dag sit eget kreative bureau, som leverer film til bla. Netto, Novo Nordisk, Discovery Networks Danmark og DR. Søren Génsbøl har efter en årrække i markedsføringsafdelingerne hos DR og TV 2 arbejdet som producer, klipper og grader for bl.a. Novo Nordisk og i sit eget selskab med speciale i patientfilm.

Undervisningsformen veksler mellem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og gruppearbejde. Underviserne præsenterer en case i form af en realistisk opgave, som skal løses i mindre grupper med diskussion i plenum. Den sidste dag er en pitch-dag, hvor alle grupper fremlægger deres bud på en løsning af casen.

Program for Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber
  • Hvordan skaber man det rigtige afsæt for kommunikationsopgaven?
  • Udarbejdelse af brief eller forståelse af kundens brief – hvad ønsker kunden reelt?
  • Afdækning af interessenter og kundehierarkier
  • Hvilken proces og hvilke pit-stops bør man planlægge med?
  • Kunsten at skabe god formidling og samtidig være i overensstemmelse med kundens ønsker
  • Genrer, løsningstyper, formsprog og virkemidler
  • Vilkår for idéudvikling inden for feltet
  • Hvordan opnår du forståelse for kundens brand, og hvordan får du din video til at spille i samme toneart, som kundens øvrige branding indsats?
  • Tilrettelæggelse, instruktion og produktionsforhold: Hvordan skaber du en virkningsfuld film i en verden, hvor ingen har erfaring med at stå foran et kamera, og hvor der sjældent er tid eller budget til store set-ups?  
Output

Efter kurset har du fået et overblik over de særlige vilkår for produktion af corporate video. Du har fået bevidstgjort dit formsprog, du har udviklet en løsning til en konkret kommunikationsopgave, og du har arbejdet hands-on med at skabe målrettet kommunikation i en kommerciel virkelighed.

Faglige forudsætninger for deltagelse i Corporate Video:Formsprog, forventninger og faldgruber

Du bør have nogen erfaring i at tilrettelægge, klippe eller producere, men behøver ikke være ekspert.

Målgruppe

Kurset henvender sig til øvede eller avancerede producere, tilrettelæggere, journalister, klippere, VJs m.fl., som vil byde ind på corporate opgaver.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Kurset udbydes desuden d. 1-5/4. Læs mere og tilmeld dig her

Afmelding

Afmelding skal ske en måned inden kursusstart, medmindre andet er anført under det enkelte kursus. Du foretager din afmelding ved at henvende dig skriftligt til skolen.

Du kan uden omkostning afmelde et kursus inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursusstart, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften. Afmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, får du ikke din kursusafgift refunderet.

I sjældne tilfælde kan der opstå uforudsete hændelser (fx ulykke, alvorlig sygdom, personlig krise), som forhindrer dig i at gennemføre dit kursus. Det vil da være muligt at udsætte din deltagelse til en senere afholdelse, såfremt kurset oprettes og ikke er overtegnet.

Kursusændringer

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

I tilfælde af for lav tilslutning forbeholder Kort & Dokumentarfilmskolen/ IDfilm sig ret til at udskyde eller aflyse et kursus. Ligeså kan der forekomme udskiftning af underviser. I tilfælde af aflysning får du et tilgodebevis til et tilsvarende kursus. Opsættes kurset ikke igen, får du selvfølgelig refunderet dit betalte kursushonorar.

Undervisere

Søren Chr. Andersen

Instruktør, producer og kreativ leder

Søren Chr. Andersen har siden 2014 drevet bureauet SUPERCREATIVE, hvor han har udviklet, produceret og instrueret en række corporate film for kunder som bl.a. Discovery Networks Danmark, Novo Nordisk og Netto. Med en baggrund i tv-markedsføring hos TV 2, TV 2 Networks og DR er Søren ekspert i målrettet kommunikation i en kommerciel kontekst, ikke mindst i de korte formater. Fra sin rolle som kampagneleder, souschef og promo producer har han massiv erfaring med kundekontakt i praksis herunder pitch, godkendelsesprocesser og projektledelse. Han er desuden ekspert i branding, markedsføring og idéudvikling. Som kreativ leder har Søren faciliteret utallige kreative workshops og stået i spidsen for kampagner, som har vundet priser ved Promax, Creative Circle, EBU-Connect og Prix Radio samt været nomineret ved Cannes Lions.

Søren er desuden cand.mag. i Filmvidenskab og Retorik og på 5. år ansat som censor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet inden for det Film- og medievidenskabelige område.

Søren Génsbøl

Producer, klipper og color grader

Søren Génsbøl er medstifter af det danske filmproduktionsselskab PeopleStories og har i knap 20 år arbejdet freelance som klipper, producer og grader for en række forskellige klienter bl.a. DR, TV 2, Region Hovedstaden, Velux, Cook Medical, Hyundai og Novo Nordisk.

Søren er uddannet ved Danmarks Radio i 1994, hvor han har været billedmixer på direkte tv-produktioner (nyheder og sport) og klipper og color grader for DR Design. Søren har haft en kort afstikker til TV 2 som promo producer i to år og har frem til 2005 været fast tilknyttet DR som ansvarlig for klipning og color grading af de fleste større promotion produktioner. I dag er Sørens fokus corporate videoproduktion med speciale inden for sygdoms- og sundhedsområdet.

Mere om dette kursus