Corporate filmproduktion fra A-Z

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
11.200 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2021

Formidling som filmoplevelse: Få styr på genre og dramaturgi for det korte format.

Er du vidensformidler af komplekst stof, og har du brug for at blive skarpere på hvordan du formidler dit budskab på en kort og engagerende måde? 

Så tag intensive dagskursus med fotograf og producer Anders Graver, der har 15 års erfaring som tilrettelægger, filmfotograf og klipper af videoer til online-platforme

På Corporate Filmproduktion A-Z gennemgår Anders den relevante teori og praksis, så du har alle de rigtige redskaber, der fremmer dit formål – dramatisk, journalistisk og visuelt. Med relevant teori om det korte formats dramaturgi, fortælleform, billedesekvenser og genre lærer du at dreje dit faglige stof, så det skaber interesse og indlevelse.

Du bliver præsenteret for mange forskellige kampagne- og formidlingsfilm fra bl.a. uddannelsesinstitutioner, museer, teatre og events – og flere af dem har Anders’ selv produceret, så du får alle hans guldkorn i forhold til hans overvejelser og produktionsforhold.

Kursets praktiske del giver dig hands-on erfaring med produktion af en lille casefilm fra idé til færdig film. Du kommer til at arbejde med din films præmis og opbygning, så den skaber interesse, indlevelse og autenticitet. Vær opmærksom på, at det forventes at du arbejder med dit filmprojekt i mellem hver undervisningsgang.

Du kan anvende din egen idé til et formidlingsprojekt eller en af kursets cases, som tidligere bl.a. har været om klimaændringer fra Københavns Universitet.

Du kan lave skarpe formidlingsvideoer med en stærk autenticitet. Du har værktøjer til at se ind i kernen af dit stofområde og filmisk fornemmelse for, hvordan du omsætter dit overblik, så du kan kommunikere kompliceret stof på en let og elegant måde med autenticitet og dynamik.

Program

  • Hvilken præmis har den historie, jeg vil formidle?
  • Hvordan skaber jeg oplevelse fremfor blot retorik?
  • Hvilke bærende billeder og filmede situationer illustrerer mine pointer?
  • Hvilke visuelle virkemidler skal jeg bruge?
  • Hvordan kan jeg opbygge en ramme for min videos fortælling?
  • Hvordan gennemfører jeg et interview, der giver den rigtige information og betoning af stoffet?
  • Praktiske skrive- og kameraøvelser

Forudsætning 
Du har grundlæggende kompetencer i kommunikation og ønsker at lære de filmiske værktøjer til at formidle og ’oversætte’ budskaber til levende historier og billeder.

Kendskab til kameraarbejde og redigering i Final Cut eller premiere Pro er en fordel – især hvis du vil arbejde med din casefilm som en 1-mandshær.

Bemærk
Kurset stiller videokameraer og relevant teknisk udstyr til rådighed. Hvis du vil optage på mobiltelefon, skal du medbringe din egen.

Kurset kan også tages som del af 6 ugers uddannelsen Webfilm Instruktør.

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Mødetid: Mandag den 8. februar til fredag den 12. februar kl. 9:30 – 15:30.
Skolen er åben fra kl. 9:00 – 16:00

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Anders Graver

Fotograf, producer & tilrettelægger

Anders Graver er uddannet fra Filmvidenskab og Geografisk Institut på Københavns Universitet og har via sit eget produktionsselskab, Humbug Film, produceret en lang række kampagne- og dokumentarfilm til bl.a. DR, Københavns Universitet, Statens Naturhistoriske Museum, IBIS og Danida. Visionen er at skabe engageret formidling af videnskab, miljø og undervisning med et kort, fængende og visuelt stærkt udtryk.

 

Mere om dette kursus