Brasilien 2016 – bagsiden af OL-medaljen

Startdato:
Udbyder:
Dage:
7 dage
Pris:
31.000 kr. | PU-støtte: 9.100 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2016

Verdens øjne vil rette sig mod Brasilien i 2016
Med OL i Rio de Janeiro i august 2016 kommer Brasilien igen i mediernes søgelys.

Billedet af Brasilien i danske medier har været præget af stereotyper og en klichefyldt forståelse.

Men landet er stort og komplekst, og for at forstå og sortere i den forventede massive nyhedsstrøm skal du kende til de dybereliggende strukturer, baggrunde og modstridende interesser, der præger den brasilianske virkelighed.

Nuanceret mediedækning af Brasilien
På dette kursus får du ny aktuel viden, cases og en bearbejdning af de generelle opfattelser af, hvad Brasilien er for et samfund og en kultur anno 2016. Du får også et indblik i, hvordan OL-arrangementet forberedes og realiseres.

Du bliver desuden introduceret til et kontakt-netværk af indflydelsesrige brasilianere og intellektuelle kapaciteter inden for økonomi, politik, kultur og erhvervsliv.

Kurset er for redaktionelle medarbejdere af alle slags, der arbejder med udlandsdækning og skal bidrage til dækningen af OL og Brasilien.

Kurset vil foregå i Rio med de følgende fire temaer i fokus:

  • Den nye brasilianske politiske og økonomiske virkelighed set i lyset af faldende vækst og fortsatte sociale problemer i stort omfang.
     
  • Korruption som samfundsmodel. Landets og et af verdens største olieselskaber, Petropras, ligger i knæ, efter at det er kommet frem, at milliarder af dollars er forsvundet ud af selskabets regnskaber og blandt andet er gået til at finansiere regeringens genvalg i 2014. OL-projektet har som også fodbold-VM ageret slaffenland for grådige politikere og uansvarlige entreprenører.
     
  • João & Maria da Silva. Brasilien er omgivet af kulturelle klicheer og måske især Rio. Hvordan har hr. Og fru brasilianer det i 2016?  Den stereotype, sambadansende og barfods-fodboldspillende brasilianer er for længst manet i jorden, men hvad siger, gør og tænker den moderne brasilianer, der stadig er midt i en langstrakt kamp for at komme ud af århundreders fattigdom og uret?
     
  • Det hele er ikke bare elendighed: Hvert år de seneste 20 år er millioner af brasilianere i gennemsnit løftet ud af den værste fattigdom, og Brasilien er på mange måder en fortrop inden for visse typer af grønne teknologier, bilmotorer, genanvendelse af råstoffer og oliudvinding på store havdybder. Hvordan forestiller brasilianerne sig selv deres fremtid?

Prisen omfatter
Besøg og oplæg, transport mellem besøgsstederne, overnatning på hotel, delvis forplejning og transport tur/retur fra Kastrup Lufthavn til Rio de Janeiro.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Undervisere

Jakob Rubin

Journalist, latinamerika-korrespondent 1994-2003. Har boet 10 år i Brasilien og har et personligt kendskab til landets udvikling fra før militærdiktaturets ophør i 1985 til i dag. Forfatter til Turen Går til Brasilien.

Mere om dette kursus