Bliv kreativ med vilje

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.500 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Forår 2021

Dette kursus tuner ind på idéudvikling og måder at tænke i journalistiske fortællinger på. Vi følger spillereglerne og arbejder metodisk, så idéudviklingen bliver en leg. Fokus er på dig, dine ideer og løse tanker i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit landkøkken og max fem deltagere.

Du kan ikke lave lagkage af lort. Bum. Derfor betaler det sig at kvalificere ideen i stedet for at gå med første eller anden indskydelse. Ligesom det lønner sig at ideudvikle metodisk og overholde spillereglerne. Belønningen vil komme til dig, og du risikerer at begå noget originalt.

Selve historien er afgørende. Så hvis ikke ideen er kvalificeret og historien god og fokuseret, nytter en fin indpakning i form spændende opbygning og lækkert sprog ikke. Det rækker med andre ord ikke, at formidlingen er god, for hvis historien er uoriginal og svag, vælger ingen at bruge tid på den.

På ‘Bliv kreativ med vilje’ genopfrisker vi spillereglerne, snuser til forskellige idéudviklingsteknikker og reflekterer over resultaterne. Og vi ser på alternative måder at tænke i historier på. Via indlagte traveture skruer vi op for kreativiteten henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær.

Du får

  • øvelse i at idéudvikle metodisk
  • øvelse i at følge de spilleregler, der skaber rum for kreativitet
  • indsigt i måder at tænke journalistiske fortællinger på
  • konkrete metoder til idéudvikling
  • mulighed for at arbejde med dine egne ideer

Jeg garanterer

at kurset i mit køkken bliver gennemført. Du risikerer altså ikke, at jeg aflyser på grund af for få deltagere.

Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion  med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov. Rammen for kurset både ude og inde giver sammen med et sæt skitserede spilleregler din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne ideer og løsere tanker, og der er tid til lidt individuel sparring.

Ankomst fra 9.30.

10.00 – 17.00: workshop

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende ideer og evt. artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Samtidig vil undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler/ideer. Desuden bliver du bedt om at læse lidt  samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail nogle uger forud for kurset.

Undervisere

Tina Andersen

Fortællenørd og underviser. Uddannet journalist og cand.public med speciale i fortællende journalistik, indehaver af AndersensBureau og medstifter af Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Tina er ekstern lektor på Grønlands Universitet, vejleder på afgangsprojekter på DMJX og en erfaren coach & sparringspartner på journalistiske fortællinger – nu også skønlitteratur. Engang journalist på Det Fri Aktuelt og senest fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik som ekspertområde.

Mere om dette kursus