Bliv kreativ med vilje

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.000 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Efterår 2022

Længes du efter at være mere kreativ? Har du lyst til at bryde rutinen og gøre tingene på andre måder? Lyder det fedt at arbejde og skrive  i flow?

Så kom forbi mit køkken på Saksild Strand og skru op for din kreativitet.

Selve historien og budskabet er vigtigst, og det første, der falder dig ind, er sjældent originalt. Derfor er det meningsfuldt og ovenikøbet sjovt at arbejde i kreative flows og idéudvikle metodisk renset for vurderinger. Kom og få fingrene i processen og leg med forskellige måder at tænke i historier på. Bliv mere original. Det virker.

Dette kursus tuner ind på kreativitet, flow, idéudvikling og måder at tænke i journalistiske fortællinger på. Fokus er på dig og din proces i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken på Saksild Strand og max fem deltagere.

Hvis ikke historien er god, nytter en fin indpakning i form spændingsopbygning og lækkert sprog ikke. Det rækker med andre ord ikke, at formidlingen er god, for hvis historien er uoriginal og vag, vælger ingen at bruge tid på den. Omvendt er det heller ikke nok, at historien er god. Så løbende i arbejdsprocessen giver det mening at skabe optimale betingelser for kreativiteten.

Det gør vi netop med Saksild Strand som ramme for ‘Bliv kreativ med vilje’. Vi veksler bevidst mellem åbent og lukket modus og følger en håndfuld spilleregler, der er med til at sætte dig fri. Vi arbejder metodisk, så idéudviklingen bliver en leg. Og vi leger med forskellige måder at tænke i historier og måder at få kontakt til din kreativitet på. Med en god gåtur fuld af stillegang og havets brusen skruer vi op for kreativiteten derude i naturen og henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær.

Du får:
træning i at vække kreativiteten
træning i at idéudvikle metodisk
konkrete spilleregler, der hjælper med at skabe rum for kreativitet
indsigt i måder at tænke journalistiske fortællinger på
mulighed for kontakt med din indre kreativitet
lejlighed for at arbejde med dine egne ideer
træning i flowskrivning

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver, sammen med vigtige spilleregler, din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne ideer og løsere tanker, og der er tid til lidt individuel sparring.

‘Bliv kreativ med vilje’ er første  modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Bemærk, at du denne gang finder kurset ‘Hold kæft, observér og spørg senere’ (andet modul) direkte på andersens.dk. Det kan bookes som virksomhedskursus med 1350 i PU-støtte per deltager eller på almindelig individuel vis, hvor du også kan søge støtte hos PU.

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 8 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 8 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt sælge pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

 

Undervisere

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.