Bliv klogere på: Det centraleuropæiske samarbejde Visegrad

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 59 evalueringer)
Forår 2018

De fire centraleuropæiske lande Tjekkiet, Slovakiet, Polen og Ungarn har kort efter optagelsen i EU etableret et såkaldte Visegrad samarbejde. Visegrad har i mange år har levet en ganske anonym tilværelse, men er på det seneste blevet en stigende udfordring for EU. Alle fire lande afviser de obligatoriske europæiske flygtningekvoter og beskylder EU for manglende indsats i løsningen af migrantkrisen. Polen og Ungarn, de to mest rabiate medlemmer af Visegrad er endda på kollisionskurs med EU.

Hvad kan vi forvente af den kommende udvikling? Kan Visegrad blive en ny magtfaktor i EU og eventuelt blive udvidet med andre lande? Eller er de fire lande så forskellige, at deres samarbejde før eller senere bliver reduceret eller helt opløst?

Vi gennemgår de enkelte landes historie, den politiske og samfundsøkonomiske udvikling. Landenes forhold til EU og landene i mellem. Hvordan ser eksempelvis tjekker på polakker og den nuværende politiske udvikling i landet. Og hvad mener slovakkerne om eksempelvis Ungarn?

Vi bliver klogere på regionen, og får en større forståelse for lande, som ofte bliver overset i danske medier, men som ikke desto mindre kan komme til at spille en vigtig rolle i den kommende udvikling i EU.

Undervisere

Ota Tiefenböck

Ota Tiefenböck er freelancejournalist med speciale i Øst og Centraleuropa, Balkan og Kaukasus og chefredaktør på nyhedsmediet Mr. East. Dækker området for flere danske og enkelte norske medier og er kommentator vedr. øst- og centraleuropæiske forhold i radio a tv.

Mere om dette kursus