Bliv HURTIG klar til kommunalvalg – Sjælland

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Kursuslokale
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.400 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 44 evalueringer)
Forår 2021

Hvilke nøgletal og beslutninger er vigtige, når du skal vurdere politikerne indsats, og hvordan kan du kan lave troværdige sammenligner med andre kommuner? Bliv bedre til at gennemskue om den lokale borgmester er så god, som han påstår, eller om oppositionslederen har ret i sin kritik.

På dette endagskursus får du en lynhurtig indføring i kommunernes økonomi og styring, så du bliver i stand til at stille de rigtige spørgsmål og være kritisk, når kommunalvalget for alvor går i gang.

Hvad er op og ned i de mange tal og statistikker, og hvilken betydning har de reelt for, om det er gået godt eller skidt i denne valgperiode. Du får masser af input om kommunale forhold fra en kursusleder, der selv er både journalist og kommunalpolitiker.

Bliv klar til en kritisk dækning af den kommunale valgkamp, hvor det er dig – og ikke kun politikerne – der sætter dagsordenen for den lokale debat.

På kurset hører du om, hvor grænserne går for at få betalt en rejse, en middag eller et mobilabonnement, og om hvilke beføjelser en borgmester har ift. sine embedsmænd.

Vi kommer også kort omkring selve valgets og konstitueringens mange spilleregler: opstillingsregler, habilitet, valgforbund, den donske metode, fordeling af poster, vederlag, valgplakater, partistøtte mv.

Du får kort sagt på én dag alt den viden, som du har brug for til et efterår i kommunalvalgets tegn.

Kursusleder er journalist Claus Leick, der primært arbejder med kurser for bl.a. journalister og kommunale embedsmænd. Er med i økonomiudvalget i Skanderborg Kommune og også udvalgsformand for miljø og plan.

Mere om dette kursus