Bliv en god podcastvært – Aflyst

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus c
Dage:
2 dage
Pris:
7.850 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 55 evalueringer)
Forår 2022

Mange af de mest lyttede danske podcast foregår i et studie, hvor mennesker mødes foran mikrofonerne og historier foldes ud. Ny teknologi har gjort det muligt at have sit eget podcaststudie i køkkenet, dagligstuen eller på arbejdspladsen – og så er det jo bare at trykke på den røde knap, hvor svært kan det være?

Svaret er, at det er en god ide at have styr på en række grundlæggende ting, før den røde lampe tændes.

Værten, eller værterne, spiller selvsagt en meget vigtig rolle. Du skal have overblik over manus, have forberedt gode spørgsmål, have inviteret relevante gæster og samtidig speake troværdigt og være aktiv lyttende. Og så er der også lige det med at optage og udkomme i en god lyd, samt være tilstede på de rigtige platforme og skabe opmærksomhed omkring podcasten.

Alt det hjælper vi dig med at få styr på over to intense kursusdage, hvor den erfarne vært og tilrettelægger Anne Kejser og den ligeledes erfarne podcaster Søren Prehn har sammensat et program og en række praktiske øvelser, der klæder dig på som podcastvært, hvor mikrofonen er din ven.

Her er nogle af de ting, som du lærer på dette to dages kursus.

VÆRTSSKAB:

Én af de overvejende grunde til, at man opgiver en podcast som lytter er, at værten er rodet, usikker og mangler overblik. Det er simpelthen ikke trygt som lytter at lytte til podcasten.

Her lærer du, hvordan du tager stilling til din værtsrolle, hvordan du udvikler din værtsrolle, og hvilke tekniske ting, du skal holde øje med under optagelsen. Vi ser på, hvordan du udvikler værtsrollernes fokus, hvis I er flere værter, og hvordan du finder og screener eventuelle kilder, og gør disse trygge i jeres samarbejde.

TILRETTELÆGGELSE AF MANUS:

Noget af det allervigtigste for at skabe en god podcast er, at du har gennemarbejdet dit manus og er velforberedt. Her gennemgår vi, hvad du skal overveje, når du skriver manus og skaber dit format. Du får masser af huskeregler og retningslinjer for podcastproduktion, så du får skabt et unikt, præcist, stærkt og godt podcastprodukt.

SPEAK:

En god speak kræver masser af øvelse, og her har vi fokus på din stemmeføring, fokusord og opbygning af sætninger. Vi ser også nærmere på, hvilke omgivelser, du skal speake i, og hvordan du skal bruge hele kroppen for at frembringe den gode speak. Desuden ser vi på, hvilke andre faktorer, der er vigtige for at lære at speake, og hvordan du holder dine speakegenskaber ved lige.

Udstyr:

Dårlig lyd er et ”no go” i et marked, hvor udbuddet af podcast bare vokser. Hvilke mikrofoner og hovedtelefoner skal du vælge og hvad med rummet podcasten skal optages i? På kurset sætter vi et Rødecaster Pro studie op og du får lov til at afprøve forskellige mikrofoner og vi gennemgår, hvordan studiet virker. Vi gennemgår også hvilke billigere alternativer, der er.

Konceptudvikling:

Som noget af det første skal du få styr på, hvilket koncept podcasten skal have. Skal det være samtale, interview eller debat? Hvilke kilder skal deltage og hvordan skal udtrykket være. På kurset gennemgår vi en række forskellige konceptmuligheder og vi hjælper dig til at finde ud, hvad der egner sig til dit behov og din målgruppe.

 Musik:

Musikken er ofte en vigtig del i en podcast. Den er med til at fortælle lytteren omkring koncept og indhold – om det er en komedie eller en tragedie. På kurset giver vi tips og tricks til, hvilken musik der egner sig til din podcast, hvor du kan finde musik henne og hvad det koster.

Udgivelse:

Du lærer, hvordan du udgiver din podcast, så den kan høres på diverse podcast-tjenester samt gode råd til, hvordan du skaber ”larm”, så podcasten får lyttere f.eks. i form af et stærkt logo, Audiograms på SoMe osv.

 

Anne Kejser, Kejserlyd.dk, har en bachelor i musicalperformance og har arbejdet 10 år på DR, TV2, ANR, Kanal 5 m.m. som vært og tilrettelægger på både tv og radio som f.eks. ”Kejser på P1”. Hun arbejder nu med produktion af virksomheders podcasts helt fra idé og til udgivelse for blandt andre Jyske Bank, ARLA, Region Nordjylland og De Danske Bloddonorer, hvor hun fungerer som idéudvikler, konceptudvikler og tilrettelægger, og hjælper med at redigere og udgive. Fungerer også som vært samt underviser i speak og retorik.

Radiojournalist Søren Prehn, indehaver af podcastteam.dk, har i mange år produceret til DR og er en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcast til mange danske virksomheder og organisationer såsom DGI, Kromann Reumert, SEGES, Aarhus BSS, Skejby Sygehus m.m. Stor undervisningserfaring blandt andet på Kommunikationsuddannelsen, Mediernes Efteruddannelse, fag – og deltids fagjournalister og DMJX grunduddannelsen.

Undervisere

Søren Prehn

Lydjournalist Søren Prehn har i 20 år produceret løbende til DR og er samtidig en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcasts til danske virksomheder og organisationer. Han har stor undervisningserfaring og har blandt andet undervist fag – og deltidsfagjournalister, seks-ugers kursister, kommunikationsstuderende og på grunduddannelsen på DMJX.
Derudover er han musiker og foredragsholder med “Kys, kampråb og luftguitar”, der er en beretning om den danske musikscene fra Steppeulvene træder i studiet og frem til i dag. Et foredrag, der bygger på de over 100 radioportrætter Søren Prehn har lavet med kendte danske kunstnere.