Bliv din egen chef

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Jernbanevej 2, 5771 Stenstrup
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
15.000 kr. + moms | PU-støtte: 6.750 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 1 evalueringer)
Forår 2022

 

Få redskaberne til at springe ud som chef i din egen butik.

Mediebranchen er i hastig udvikling og der opstår løbende nye muligheder for at byde ind på spændende opgaver som ekstern leverandør. Det betyder, at flere ser muligheden for at liv uden andre chefer end sig selv. Går du med drømmen om selv at styre dit arbejdsliv, så kan du på kurset her få et indblik i, hvordan man starter sit eget firma uanset om du vil være selvstændig på fuld tid, eller blot starte dit eget firma sideløbende med andet arbejde.

Arbejdsmarkedet udvikler sig, og både medie- og kommunikationsbranchen rykker med. Retningen er, at den enkelte i stigende grad får mulighed for selv at bygge sig arbejdsliv og byde ind på de opgaver, der er allermest relevante. Nogle steder sker det inden for virksomhedens rammer, men i stigende grad går udviklingen imod mangle flere selvstændige.

På kurset her vil du få indblik i, hvordan man tager skridtet fra en fast lønseddel til en mu-samtale med sig selv. Du vil helt konkret lære, hvordan du laver en faktura, hvordan du kommer i gang med at skabe din egen hjemmeside, og hvordan det er det der med at indberette moms. Men derudover vil vi gennem en lang række konkrete eksempler inspirere til, hvordan man får sin første kunde, hvordan man prissætter sig selv, hvem man søger hjælp hos, og hvordan man holder sig skarp, så man bliver ved med at være sine penge værd.

Du vil gennem kurset møde en række folk fra medie- og kommunikationsbranchen, der selv har taget skridtet ud i et selvstændigt liv. De vil ærligt og åbent fortælle, om op og nedture, og give dig en række gode råd med på vejen.

Gennem oplæg, inspiration, diskussioner og workshops vil du efter kurset stå med en plan for, hvordan du kommer i gang med at bygge din egen virksomhed, når du kommer hjem til din hverdag. 

Kurset vil være bygget op med stort fokus på at skabe netværk og lære fra hinanden.Derfor er det et internatkursus, hvor der er mulighed for, at alle når at skabe relationer til andre i samme situation, som efterfølgende vil kunne hjælpe hinanden videre. Derudover vil der efter kurset er afsluttet være en digital gruppe, hvor netværk og inspiration kan holdes ved lige.

 

Derfor skal du tage kurset:

  • Mediemarkedet er i konstant forandring, og antallet af selvstændige journalister og kommunikationsfolk er støt stigende. På kurset her, får du et godt afsæt til selv at tage springet.
  • Du vil på kurset få indblik i, hvordan du kommer i gang med alt det praktiske der skal til, for at lave din egen virksomhed.
  • Du bliver inspireret via en lang række konkrete eksempler på, hvordan en række succesfulde selvstændige er startet, og hvordan de arbejder.
  • I løbet af kurset arbejder du med dit konkrete projekt og du vil efter kurset have en plan for, hvordan du vil kunne komme i gang med at starte din egen virksomhed.

Kurset afvikles af de to selvstændige mediefolk, Julie Lindegaard og Gerd Maria May.

Julie Lindegaard arbejder med rådgivning af ledere og talspersoner, der ønsker styrket synlighed.  Hun er uddannet journalist tidligere vært på DR, udviklingschef  på FilmFyn samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv.

Gerd Maria May arbejder med at udvikle og udbrede den involverende og konstruktive journalistik i virksomheden Room of Solutions, som hun selv har startet. Her underviser hun, laver strategisk konsulent arbejde og er forfatter til blandt andet “Fra tårn til torv” Gerd har været 100% selvstændig de sidste tre år, og har før det haft en virksomhed ved siden af hendes andet faste job.

Mediernes Efteruddannelse støtter kurset med i alt 6750 kr.

Er du ledig kan du derudover søge DJ om at få 8000 kr i tilskud, læs mere om mulighederne her: https://journalistforbundet.dk/hvem-betaler-efteruddannelsen

 

Undervisere

Kursusleder – Julie Lindegaard

 

Julie Lindegaard arbejder med rådgivning af ledere og talspersoner, der ønsker styrket synlighed.  Hun er uddannet journalist tidligere vært på DR, udviklingschef  på FilmFyn samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv.

Kursusleder – Gerd Maria May

Journalist, forfatter, stifter af Room of Solutions. Har mere end 20 års erfaring fra mediebranchen som journalist, vært, redaktør, digital udviklingschef, redaktionel udviklingschef, som underviser på SDU, efteruddannelser og som oplægsholder i ind og udland. 

Gerd Maria May har mere end ti års ledelseserfaring fra store og små medievirksomheder. Hun har både erfaring på strategisk niveau og med personaleledelse. Fokus har dog altid været på forandringsledelse.

Gerd Maria May har derudover en uddannelse i strategi, ledelse og innovation fra INSEAD.

Gerd arbejder i dag i egen virksomhed med at udvikle og udbrede det involverende og konstruktive mindset blandt andet gennem strategiarbejde med medier, som oplægsholder og underviser.

Gerd har skrevet undervisningsbogen om den involverende og konstruktive journalistik: “Fra tårn til torv. – Journalistens rolle i den involverende og konstruktive journalistik”

Mere om dette kursus