Bag Christiansborgs tykke mure

Startdato:
Udbyder:
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
13.400 kr. + moms | PU-støtte: 5.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2017

Sæsonens vigtigste emner
Den politiske dagsorden skifter fra sæson til sæson. 

Det kræver, at du som journalist konstant holder dig opdateret på de emner, der præger den politiske debat. Samtidig bør du være godt klædt på med baggrundsinformation, så du kan stille kritiske spørgsmål til politikerne og komme bag om de indøvede budskaber.

Dette kursus er en institution blandt danske journalister. Her får du på 5 dage et unikt overblik over aktuelle politiske og økonomiske udfordringer, som vil præge folketingssamlingen i 2016-2017.

Det komplette overblik
Kurset er tilrettelagt, så vi kommer hele kompasset rundt – fra regering til opposition – hvilket giver deltagerne et unikt overblik over dansk politik. Centrale ministre, partiledere og politikere fra alle partier møder op og giver deres bud på de vigtigste punkter på den politiske dagsorden – og der bliver hver gang tid til spørgsmål og debat. 

Klædt på med baggrundsinformation
For at være godt klædt på til møderne med politikerne indledes kurset med et besøg hos vismandsinstitutionen. Her får du som kursist en pædagogisk indføring i udfordringerne for dansk økonomi og du får overblik over de seneste års reformer og deres betydning.

I dialog på Slotsholmen
Derfra rykker vi til Folketinget og ministerierne på Slotsholmen, hvor du kommer i dialog med ministre, partiledere og rådgivere, som alle giver deres analyse af de væsentlige punkter på den politiske agenda.

På kurset får du:

  • En introduktion til de væsentligste udfordringer for dansk økonomi
     
  • Et øget kendskab til en ny folketingssæsons væsentligste sager og temaer
     
  • En unik mulighed for at indgå i dialog med ministre og partiledere samt få øget viden om de enkelte partiers mærkesager og strategier for folketingsåret

Undervejs trækker Thomas Larsen historiske og aktuelle linjer op for dansk politik.

Undervisningsform
Størstedelen af kurset er bygget op omkring seminarer af en times varighed, hvor centrale politiske beslutningstagere – off record – giver deltagerne en unik viden om såvel konkrete politiske sager som om deres politiske strategier. 

Der er ikke opgaver undervejs, men det forventes, at du som deltager har holdt dig bredt orienteret om dansk politik, når du møder op på kurset.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske og har arbejdet som journalist og forfatter på flere store dagblade. Har unik adgang til Christiansborg og en stor viden de historiske og aktuelle linjer i dansk politik.