Avanceret personsøgning på nettet, i databaser og sociale medier

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København S
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
4.990 kr. | PU-støtte: 2.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 508 evalueringer)

Hvordan finder du kontaktoplysninger på dem, der helst lever skjult, hvordan finder du baggrundsoplysninger, hvordan finder du den perfekte ekspert og den rigtige case, og hvordan finder du frem til nye gode kilder?

Løsningen er dels at kende en række gode metoder, dels at kunne kombinere dem.

På dette nyudviklede to-dages kursus giver vi dig de vigtigste research-metoder og søgeteknikker til brug for personresearch på nettet.

Vi skal både arbejde med målrettet research i nettets store søgemaskiner, i mere specifikke databaser og i de sociale medier.

Der vil være masser af øvelser undervejs, og du vil få rig lejlighed til at lufte din indre detektiv. Hvad du lærer på kurset, vil du kunne bruge, uanset hvilke typer arbejdsopgaver du sidder med.

Kurset henvender til alle, som har brug for at researche på personer, og som føler, at de kunne arbejde mere effektivt og målrettet.

Forudsætninger: Ingen – alle kan deltage.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms. Vi fakturerer i forbindelse med tilmelding til kurset.

Undervisere

Tommy Kaas

Tommy Kaas er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad.

Han har i de seneste 20 år arbejdet målrettet med at kombinere data og journalistik. Tommy Kaas er uddannet fra DJH i ’88, hvorefter han bl.a. har arbejdet på Vejle Amts Folkeblad, Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten samt ErhvervsBladet.

Han var medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.

Nils Mulvad

Nils Mulvad er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad. Han er desuden medstifter og formand for Åbenhedstinget.

Nils Mulvad var medstifter af Global Investigative Journalism Network i 2003 og af Scoop til at fremme undersøgende journalistik i Ukraine og Sydøsteuropa – også i 2003. I 2005 var han medstifter af Farmsubsidy.org. Han har undervist i datajournalistik i 20 år og været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 14 år.

Han var ligeledes  medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.

I december 2021 har han kørt et fire-dages kursus i SQLite for en særlig data-spydspidsgruppe i det norske medie NRK.