Arktis – klodens nye hotspot

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Svalbard/Tromsø
Dage:
5 dage
Pris:
21.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 96 evalueringer)
Forår 2016

Olie, gas og russiske ubåde. Kampen om Nordpolen og verdens rigeste fiskebestande. Isen forsvinder og Greenpeace går til makronerne. Arktis er blevet en af klodens mest dynamiske regioner – og Danmark opruster nu på alle planer: Forsvaret er midt i en arktisk omstilling, Arktis har topprioritet på Christiansborg og i udenrigspolitikken, og på universiteterne og i kulturlivet er Arktis det nye sort. Vi flyver langt, langt mod nord: Du vil mærke de fysiske forhold på egen krop på Svalbard (78 grader nord). Vi taler med klimaforskerne på University Center i Svalbard, vi diskuterer med chefredaktøren på verdens nordligste avis; de norske myndigheder og – hvis vejret tillader – kører vi på snescooter til den russiske enklave Barentsburg, alt imens vi selv diskuterer politik, klima, geo-politik i Arktis – herunder Danmarks og Grønlands mange udfordringer. Kursusleder Martin Breum hører til Danmarks førende iagttagere af den arktiske udvikling. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, men du får en del lektier for inden kurset.

Du har også mulighed for at tilmelde dig kurset, selvom du ikke er medlem af Pressens Uddannelsesfond. Du skal blot vælge “I arbejde på ikke-PU virksomhed eller selvstændig” i tilmeldingsmodulet.

Læs mere om kurser udbudt af Syddansk Universitet på www.sdu.dk/mekurser

Enkeltværelse inkl. morgenmad. Der er ikke inkluderet frokost og aftensmad samt drikkevarer.

I tilfælde af afbud: Læs reglerne for afbud

 

Undervisere

Martin Breum

Martin Breum, tidl. vært på DR2s Deadline, hører til landets førende iagttagere af det dansk-grønlandske forhold, forfatter til bl.a. “Balladen om Grønland” (Gyldendal 2014) og tv-dokumentarserien “Rigsfællesskabets Historie” (2016, sammen med Jakob Gottschau).