AFLYST: Aktualitetsformater på streaming

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1360 København K
Dage:
3 dage
Pris:
12.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Forår 2023

Hvordan løfter man en klassisk dokumentar til et serielt streaminghit? Og hvordan fanger man de utålmodige streamerne, så de både ser programmet, binger det næste afsnit og snacker noget helt andet på sitet? Hvis du vil arbejde med fremtidens tv-produktion gælder det om at kende svaret, for griber du ikke streamerne fra start, springer de fra!

Med udgangspunkt i dokumentar- og faktagenren arbejder vi på kurset med dragemodellen både på teoretisk plan men i høj grad også i praksis. Hvordan kan vi bruge reality-greb i en dokumentar? Hvordan kan vi flytte den klassiske dokumentar til nye streamingvenlige højder i forhold til hooket, what the fuck, setup/payoff, autentisitet, nutidsspor, coming up, content, speak og meget mere? Og hvordan får vi idéen til en enkeltstående klassisk dokumentar til at vokse til en faktaserie på en streaming-tjeneste? Udover at diskutere færdige formater, kommer vi også til at arbejde sideløbende med vores egne idéer. Målet er, at alle færdiggør et pitch til et streaming-format, man efterfølgende kan sælge ind.

I dag er det ikke længere nok at lave et godt program, man skal også have styr på en opsigtsvækkende thumbnail, den rigtige markedsføring, artikler, nyhedsindslag, videoer til sociale medier osv. Vi gennemgår kravene til de forskellige platforme og snakker vinkler, så man får sit program ud at leve på alle platforme.

Kursusform
Kurset vil have elementer af forelæsning, diskussion og øvelser, og vi kommer til at se en masse dele af programmer undervejs. Og så vil der være selvstændigt arbejde/gruppearbejde med idéer, format og pitch under supervision.

Hvad får du med dig?
Kurset varer tre dage, hvor der vil være nogle få timers hjemmearbejde imellem.
– Du bliver klogere på, hvordan du med få greb kan løfte din dokumentar til et serielt streaming-hit
– Du får indblik i, hvordan man tænker hele ”fødekæden” rundt og fordeler content, så dit program ikke drukner i indhold på streamingtjenesten.
– Du udarbejder dit eget pitch til et nyt streamingformat.

Hvem underviser dig?
Carina Buus har gennem de seneste 15 år Carina Buus været nyheds-, event- og magasinredaktør på TV 2, ligesom hun har produceret og stået bag reportage- og aktualitetsprogrammer til hovedkanalen som ”Dags Dato” og ”Station 2 Politirapporten”. I løbet af de seneste fire år har hun som redaktør udviklet aktualitetsformater, mindoks, explainere og større serielle satsninger eksklusivt til TV 2 PLAY – senest ”Dyrebare Dråber”. Derudover har hun stået for at få programmerne ud at leve på alle TV 2’s platforme. Og hun har også undersøgt seertalsanalyser, så hun ved, hvornår streamerne springer fra, og hvornår de bliver hængende. Hun ved med andre ord, hvad der virker på streaming.

Mere om dette kursus