Lysets magi

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300 København S
Dage:
3 dage
Pris:
5.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Forår 2021

Drømmer du om at mestre lyset og skabe stemningsfyldte portrætter?

 

Vil du gerne løfte kvaliteten af dine portrætter og blive bedre til at kontrollere lyset? Og savner du tid til fordybelse og redskaber til at komme videre?

Så tag med på workshoppen ”Lysets Magi” – og lær at skabe personlige og stemningsfyldte portrætter, der skiller sig ud og løfter sig over gennemsnittet.  Glæd dig til 3 inspirerende dage sammen med dine kollegaer, der stiller skarpt på din faglige udvikling og giver dig fornyet energi til dit daglige arbejde som professionel fotograf.

Med denne intensive workshop løfter vi kvaliteten af dine portrætter med en række metoder og værktøjer, der øger din bevidsthed om, hvordan du bruger lysets magi i dit arbejde med at portrættere et menneske.

Workshoppen er af teknisk karakter, hvor lyset står i centrum. Vi ser på en række visuelle referencer, som vi tester over de 3 dage og ser på, hvorfor lyset er afgørende for stemningen og fortællingen i dit billede. Du lærer om det formgivende lys, lysretninger og belysningskontrast, så du kan træffe en række bevidste valg under dine optagelser.

 

På workshoppen arbejder du bl.a. med:

 • En bred vifte af belysningsteknikker i studiet, der definerer og underbygger et menneskes karakter og udtryk
 • Fotografering i dagslys både i studie og on-location. Du arbejder med direkte sollys, skygger og balancering af lyset for at opnå det ønskede resultat
 • Flash-dagslys teknikker, hvor vi arbejder med, hvordan du skaber og kombinerer flash med det eksisterende lys, så du enten får et naturligt eller et dramatisk udtryk.

 

Workshoppen er hands-on. Som deltager er du konstant engageret – både som model, fotograf og assistent. Igennem en række demonstrationer viser Helga Theilgaard, hvordan hun arbejder og gennemgår de forskellige lyssætninger i detaljer.

 

 

Highligts fra workshoppen:

 • Bliv klogere på, hvordan du behersker og styrer en række belysningsteknikker i studio
 • Få en grundig indsigt i dagslyset og anvendelse af dette
 • Lær at mestre flash/dagslysteknikker både inde og on-location
 • Få styr på struktureret teknisk workflow
 • Prøv teknikkerne af i virkeligheden med opgaver og øvelser
 • Lær at billedevaluere med individuel feedback
 • Udvikl og forbedr din fotografiske praksis

 

Deltagerkrav:

 • Du arbejder som professionel fotograf
 • Du medbringer dit eget kamera
 • Du medbringer din egen bærbare computer med Adobe Photoshop og Lightroom eller Bridge
 • Du brænder for at gå i detaljen med hele processen

 

Hvad siger tidligere deltagere? 

“…har åbnet mine øjne”

Det har været en super god workshop, som virkelig har flyttet mig og inspireret mig som fotograf. Det har åbnet mine øjne for nye måder at gribe de forskellige aspekter af portrætfotografering an. Workshoppen er blevet afviklet i en meget professionel atmosfære, samtidig med, at der har været plads til spørgsmål og individuel fokus.
Michael Thy, fotograf

‘…kan nu portrættere hvem som helst’

‘Helga som underviser er enorm dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst.’
Simon Skipper, fotojournalist

“…et unikt indhold”

“Du tilbyder en workshop med et unikt indhold. Den giver professionelle fotografer nye værktøjer til karakterfulde portrætter.  Har ikke umiddelbart kendskab til andre, der tilbyder noget tilsvarende.
Peter Mørch, fotograf

Om underviseren

Helga Theilgaard (f. 1976) er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi.

Se mere på www.helgatheilgaard.com

Undervisere

Helga Theilgaard

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi. De seneste 3 år har hun udbudt en række online- og fysiske workshops i eget navn. Se mere på www.helgatheilgaard.com