AVID – Hvad gør jeg med lyden?

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
3 dage
Pris:
6.600 kr. + moms | PU-støtte: 2.340 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2017

Måske har du kun lidt erfaring i AVID og skal indgå i et produktionshold, hvor hver varetager deres særlige opgave i klippeprocessen: Loggeren, klippeassistenten, post-tilrettelæggeren og klipperen. Måske arbejder du et sted, hvor du er overladt til at håndtere flere af AVID’s funktioner alene.

Hvis du behersker AVID grundlæggende, er næste skridt at gøre sig fortrolig med, hvordan professionelle lydoptagelser til et tv-program optræder i rå form, og hvordan du håndterer dem i AVID’s workflow. I dag er der nemlig ikke bare to lydspor med hjem fra optagelserne. Fra harddisk-recorders kommer der nu tit 8 lydspor, som i sig selv er en opgave at holde styr på. Når de så også skal lægges sammen med speak, musik og effektlyde bliver lydarbejdet hurtigt en stor mundfuld, som det kræver overskud at arbejde med.

Som klipper har du derfor brug for både sikker viden og praktiske metoder til at organisere lydarbejdet. Tillige skal dine klippede lydspor ofte videre til lydefterbearbejdning af en Pro Tools lydmand, og derfor er det alfa og omega, at du kan håndtere de mange spor på tidslinjen og lægge dem overskueligt op. Her lærer disse fire dage dig præcis, hvad du har brug for.

  • Du lærer at lytte på og identificere lyden på ægte optagelser. Hvad kommer fx. fra microports, hvad er boom-lyd og hvad er der på alle de andre lydspor?
  • Du prøver at klippe i mange spor fra samme optagelse og lydmixe dem.
  • Du lærer hvad stereo og mono er, og hvordan du smartest lægger det op i AVID.
  • Du opdager hvordan Audiomixeren hjælper dig i dit arbejde.
  • Du får introduceret og brugt EQ værktøjet til hurtigt at forbedre din lyd.
  • Du lærer at udstyre dine niveauer, så det færdige mix lyder bedst muligt.
  • Du finder måder at tackle dårlig – eller ingen lyd overhovedet på.

Så du får alle de rigtige små fif til at arbejde med lyd, effektlyde og musik og vi øver det gennem mange praktiske øvelser i originalt materiale.

Du vil også lære, hvordan du finder og importerer relevante musiknumre fra de store online musikkataloger Universal og Upright via deres hjemmesider.

Endelig samler vi alt det, vi har lært i en opgave med at lægge lyd til en ”dramatisk” trailer. Her får du lov til at lege med blandinger af real- og effektlyde, bruge forskellige slags musik, og benytte lige så mange spor du kan overskue.

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine. Varm ret, salatudvalg, smørrebrød, vand og kaffe.

Undervisere

Maja Reinhold

Tv-klipper

Maja Reinhold er uddannet klipper med speciale i Avid. Hun har mange års erfaring fra klippegangene på DR og de største danske produktionsselskaber bl.a. Blu, Monday Media, Strong Productions og Warner Brothers. Majas erfaring spænder over en lang række genrer og tv-formater fra fakta og dokumentar til livsstil og reality. Med sin solide erfaring som freelancer i produktionsmiljøet har Maja et skarpt blik for, hvilke krav der stilles til den professionelle klipper.

Mere om dette kursus