Optimer din manuskript skriveproces

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
4.400 kr. + moms | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2017

Har du prøvet at sidde og svede ved dit skrivebord og været ved at rive håret ud af hovedet på dig selv, fordi du føler, at du støder på en skriveblokering på størrelse med Mount Everest, hver gang du forsøger at omsætte dine idéer til bogstaver på en skærm? Så er der hjælp at hente. For de svære valg, tvivlen og de fleste skriveblokeringer opstår oftest, fordi man ikke kender elementerne i en skriveproces og ikke ved, hvor man befinder sig i den. Her kommer kurset i at optimere din skriveproces dig til undsætning.

Skriveprocessen

De fleste skriver et manuskript i stadier. Først pitch, så outline, treatment, manus og til sidst omskrivningerne. Alligevel svarer denne struktur ikke til, hvordan en historie i realiteten bliver udviklet. I løbet af en skriveproces opstår typisk spørgsmål, som f.eks.:

  • Skal jeg starte med figurerne, plottet eller scenerne?
  • Skal jeg kende slutningen først eller sidst i processen?
  • Hvornår finder jeg ud af hvad budskabet er?
  • Hvad gør jeg, hvis jeg går i stå?
  • Hvad hvis jeg føler at der mangler noget?
  • Hvornår kommer subplots ind?
  • Hvornår skal jeg lave research?

Alle disse spørgsmål kan besvares ved at kende til skriveprocesser. Historier skal igennem 32 faser, før de er færdige. I hvilken rækkefølge, man kommer gennem faserne, er op til dit temperament. Men at kende dem og være bevidst om dem, er et af forfatterens vigtigste redskaber overhovedet.

“På et af de manuskripter, hvor jeg har været konsulent, kunne forfatteren ikke komme videre, fordi hun ikke kunne bestemme sig for, om hovedpersonen skulle være enlig eller gift. I begge tilfælde ville det føre til forskellige konflikter i historiens 2. akt, som hun ikke ønskede. I dette, som i næsten alle tilfælde, handlede det om at forstå, at hun havde sprunget en enkelt fase i processen over, og da hun først opdagede dette, løste hun selv problemet. Med andre ord kan det være svært, hvis ikke umuligt, hvis man i en krimi skriver et mysterium, som man ikke selv kender løsningen på. I dette scenarie er forfatterens kendskab til mysteriets løsning nødvendig for at kende sin start. Hvis denne forfatter havde vidst det, havde hun undgået problemet i første omgang.”

-Dan Hoffmann

Kursusindhold

På dette intensive kursus gennemgår vi alle de 32 faser som en historie skal igennem, før den er skrevet færdig. Vi tager også fat på de mulige rækkefølger der er; om man starter med fase 10 før 11, eller omvendt. Ikke alle – men mange rækkefølger er mulige.

Hvis du vil undgå skriveblokeringer for tid og evighed, handler det altså om at forstå skriveprocessen; hvor du starter i den, og hvordan du kommer videre, uanset hvor du er.

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine.Varm ret, salatudvalg, smørrebrød, vand og kaffe.