Alt om filer og formater

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
4.600 kr. + moms | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2017

Din videofilm kan være nok så godt tænkt, men dens virkning hæmmes, hvis billedkvaliteten ikke er teknisk i orden. Det kan forekomme enkelt, da billedkvaliteten imponerer selv på små camcorders, pga. deres intelligente, hårdt-komprimerede formater. Men hvad der umiddelbart ser flot ud kan være teknisk svagt når du skal redigere.

Tolerancen er ganske vist stor  på YouTube, men hvis du skal kunne trække den optimale information ud af optagelserne, når de skal behandles er der bestemte krav til opsætningerne.

Alle klippere erfarer fx at de valg de træffer ved import i programmet er afgørende. Og når filmen skal eksporteres er der nye valg, som ikke er mindre afgørende at træffe om transkodning til det efterfølgende medie. Derfor har det stor betydning for dit programs succes, at du forstår alt om filer og formater, og kan levere det i overensstemmelse med forskellige distributionsmediers særlige krav.

Kurset forklarer teorien om, hvad en kompression grundlæggende er. Hvordan man forstår ind- og udpakning af containere, og slipper helskindet fra at håndtere den jungle af filer der spreder sig med eksponentiel hast.

Du lærer om codecs, signaler, aspekter, filtyper, bit-dybde og kompatibilitet – alle forhold, der spiller ind når du skal afveje hensynet til seernes båndbredde. Alle afspilningsmedier: smartphones, tablets og iPads, har hver deres specifikke metoder og krav. Eller hvad er formatet når filmen skal krydre en PowerPoint eller Keynote præsentation? Eller når det er mest professionelt: Hvad er de optimale tekniske krav til film, der skal vises på det store lærred eller afleveres til Tv?

Vi prøver selv at transkode og konverterer i praksis ved brug af Adobe Media Encoder.

Filerne vi begår os i er alt fra H264 til XDCAM. Vi lokaliserer hvilke formater, der hører til hvor i produktionskæden også webformater, både nuværende og de fremtidige, der er lige om hjørnet. Især går vi i dybden med de udvalgte codecs som hyppigst bliver brugt.

Endelig ser vi på finurlighederne når du lægger din film på nettet og de sociale medier.

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine. Varm ret, salatudvalg, smørrebrød, vand og kaffe.

Mere om dette kursus