Photoshop retouch – og billedforståelse

Startdato:
Udbyder:
Dage:
2 dage
Pris:
6.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 88 evalueringer)
Forår 2017

Max 4 deltagere

Photoshop retouch – og billedforståelse

Retouch til husbehov – din, min og andres forfængelighed matcher dårligt med virkelighedens forringede billedkvalitet. Men med enkle værktøjer i Photoshop nærmer de sig hinanden. Vi skal snakke om forskellen på hårdt og blødt lys og forstå hvad det gør samt lure lidt på sminkørens og makeup artistens hemmeligheder. Principperne kan heldigvis også bruges på reportage, oversigts og produktbilleder.

  • RAW konverteren – lær din bedste ven bedre at kende og brug den til at redde over- og underbelyste billeder. Fjern farvestik fra miksede lyskilder og meget mere.
  • Simple actions – ensidigt gentaget arbejde sløver koncentrationen, men med nogle få actions kan Photoshop lave det sure arbejde mens du bruger energien på det sjove.
  • Justeringslag – Nondestruktivt er kodeordet. Hold bagdøren åben og undgå at dine rettelser ødelægger billedet for bestandigt. Med justeringslag kan du ændre farver, kontrast og meget mere – og fortryde – og lave det om – og lave det om igen uden at skulle tilbage og finde originalen og begynde helt forfra.
  • Fritlægning & sammenkopieringer – gruppebilledet er den absolut sværeste disciplin inden for fotografi. Vi ser på hvordan ansigter fra forskellige billeder kan kombineres og hvordan ham der var på toilet og hende der var på ferie alligevel kommer med. Den rigtige metode til at fritlægge afhænger billedets farver, kontrastforhold og detaljeringsgrad. Sammen tømmer vi værktøjskassen og finder et udvalg.

På kurset tager vi en snak om god smag kontra dårlig og forskellen på, hvad der er tilladt i et journalistisk redaktionelt produkt og om de lovløse tilstande i reklame og magasinfotografi.

Du kan arbejde med dine egne billeder eller med et udvalg af underviserens.

 

 

Undervisere

Thorkild Christensen

Jeg er uddannet fotojournalist fra DJMX i 2003 og har siden arbejdet freelance for aviser og billedbureauer samt organisationer og virksomheder.

Min undervisning tager udgangspunkt i ”real life” eksempler, og da jeg igennem tiden har begået stort set alle tænkelige fejl i optagelsen og billedbehandlingen, er der mulighed for at du kan lære at undgå dem.

Undervisningen er levende og du bliver budt ind i en verden, der på ingen måder er sort/hvid.