Den fængende fortælling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5230 Odense M
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.200 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 87 evalueringer)
Efterår 2017

I en tid hvor informationsforurening er en større hovedpine end informantionsmangel, kræver det, at man kan forfatte lystlæsning frem for pligtlæsning for at holde læseren fanget. At formidle med litteraturens og filmens virkemidler, også i korte og hurtigskrevne artikler. At skrive underholdende om knastøre emner. At opdage eller genopdage sin egen fortælleiver.

Formålet med Den fængende fortælling er derfor at gøre læseren ligeså vidende som pligtlæsningen har for vane. Men den gør det gennem formidlingsiver, og spændingsopbygning. På kurset lærer du gennem konkrete værktøjer og øvelser at bruge de fortællende elementer i en travl hverdag.

Dag 1:  Dagens fokus er: Den gode fortællings kendetegn. Hvordan man spotter potentielle longform-idéer i en hæsblæsende nyhedsstrøm.  Hvad man skal være særligt opmærksom på i indsamling af materiale og interviews til den lange fortælling. At finde sit eget sprog. Hvordan man gør kilder til karakterer.

Dag 2:Dagens fokus er: Dramaturgi og struktur. Hvordan arbejder man med det sceniske og med rekonstruktionen på skrift. At omsætte knastør research til medrivende formidling. At finde potentielle lange fortællinger i kursisternes tidligere produktioner og at zoome ind på fremtidige.

Målgruppe: Folk som arbejder med skriftlig formidling i hverdagen, det kan være både som journalist eller kommunikationsmedarbejder.

Forudsætning: At man forud for kurset bruger en halv dag på at læse en tekstsamling med eksempler på fortællende journalistik.

Læs mere om kurser udbudt af Syddansk Universitet på http://www.sdu.dk/efter_videreuddannelse/korte_kurser

Morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe er inkluderet i prisen. 

I tilfælde af afbud: Kontakt  jck@sdu.dk

Undervisere

Ida Nyegaard Espersen

Featurejournalist på Jyllands-Posten.

Tidligere freelancejournalist med fokus på fortællende journalistik og portrætjournalistik for Zetland, magasinet Ud & Se, Fagbladet Journalisten og Euroman. Uddannet fra Journalisthøjskolen og American University of Beirut.

Mere om dette kursus