Grønland: Forsvaret, mineralerne og fremtiden

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Grønland
Dage:
7 dage
Pris:
27.000 kr. + moms | PU-støtte: 9.100 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 87 evalueringer)
Efterår 2017

Tag med til Sydgrøndland og få et sjældent indblik i landet, befolkningen og diskussionerne om mineraler, miljø og forsvar.  Vi flyver med flyvevåbnet fra Ålborg til Sydgrønland. Vi får et unikt indblik i forsvarets rolle i Grønland og sejler så videre med inspektionsskib på fjorden til Narsaq, der foruden de 1200 indbyggere huser en af verdens største forekomster af uran og sjældne jordarter. Borgerne i Narsaq og resten af Grønland er dybt splittede for og imod mine-planerne og vi dykker ned i diskussionen. Vi fortsætter til Qaqortoq, hovedbyen i det økonomisk klemte Sydgrønland. Fokus er på mødet med de lokale: Hvad drømmer de om for deres børn? Vil de løsrive Grønland fra Danmark – og gøre kongeriget 98 procent mindre? Eller har rigsfællesskabet tværtimod en lys fremtid for sig? Vi kommer tæt på hverdagens Grønland, mens vi prøver at forstå Grønlands centrale placering i den moderne, arktiske dynamik. Retur med rutefly til København via Kangerlussuaq.

Deltagerne må være forberedt på en del læsestof forud og potentielle ændringer i programmet p.g.a. af vind og vejr og forsvarets prioriteringer.  Enkeltværelse hvor det er muligt eller delt dobbeltværelse. Kurset gennemførtes gang i 2016 og fik en flot evaluering af deltagerne.

Læs mere om kurser udbudt af Syddansk Universitet på http://www.sdu.dk/efter_videreuddannelse/korte_kurser

Inkl. morgenmad. Der er ikke inkluderet frokost og aftensmad samt drikkevarer. 

I tilfælde af afbud: Kontakt  jck@sdu.dk

Undervisere

Martin Breum

Martin Breum, tidl. vært på DR2s Deadline, hører til landets førende iagttagere af det dansk-grønlandske forhold, forfatter til bl.a. “Balladen om Grønland” (Gyldendal 2014) og tv-dokumentarserien “Rigsfællesskabets Historie” (2016, sammen med Jakob Gottschau).