Mellemøsten: tæt på den arabiske informationskrig

Startdato:
Udbyder:
Dage:
8 dage
Pris:
20.900 kr. + moms | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 57 evalueringer)
Forår 2017
People at sunset

Hvad sker der egentlig i de arabiske samfund i disse år? Gennem nye webmedier og de sociale medier har vi adgang til langt flere informationer end tidligere, men hvilke af dem er rigtige, og hvad er det vigtige? Krigen om sandhederne er lige så hård som krigen på landjorden. Alt fra Islamisk Stat og det egyptiske sikkerhedsapparat til syriske aktivister bruger de nye kanaler til at fremme deres egne narrativer, mens de professionelle rapportere fængsles, undertrykkes eller dræbes.

Som journalist og fotograf har det aldrig været vanskeligere at dække Mellemøsten. Hvordan sikrer man sig, at ens informationer er sande, og at man ikke blive forført af en af de stridende parters propaganda? Og hvordan kan midt i al volden, som tiltrækker sig kameraernes fulde opmærksomhed, formidle nogle andre historier om, hvad der udspiller sig i regionen?

Krigene er kun en del af virkeligheden. Mellem eksplosionerne finder der samfundsudviklinger sted, som vil få stor tydning for fremtiden, men får meget lidt opmærksomhed. I løbet af en uges ophold i Egypten og Libanon skal vi prøve at få en forståelse af, hvad der er, som rykker sig i de arabiske samfund i disse år. Med Mellemøsten-korrespondent Rasmus Bøgeskov Larsen som kursusleder skal vi besøge nye arabiske netmedier, deriblandt egyptiske Mada Masr og nogle af de syriske lokalmedier, der som de eneste rapporterer ’on the ground’ fra krigen i deres hjemland.

Vi skal få nogle glimt ind i den ustyrlige debat, der finder sted på sociale medier, og møde nogle af de nye stemmer, såsom ungdomspolitikerne fra Madinati-bevægelsen, der har rystet etablissementet i Libanon. I Kairo skal vi snakke med en psykolog om, hvad revolutionen har gjort ved landets mentale tilstand, og i Beirut skal vi møde syriske aktivister for at forstå, hvordan de utallige nye civilsamfunds-organisationer har ændret den måde syrerne er forbundet til hinanden.

Inkluderet i prisen: Enkeltværelse, fly tur-retur fra Kastrup-Kairo-Beirut-Kastrup, enkelte fællesmåltider, øvrig transport, kursusleder, oplæg og programpunkter.