Centraleuropa afviser flygtningekvoter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
12.500 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 110 evalueringer)
Efterår 2017

De centraleuropæiske lande Tjekkiet, Slovakiet, Polen og Ungarn er imod en obligatorisk fordeling af flygtninge mellem EU medlemslande. Landene ser det som en umulig opgave at integrere mennesker med en markant anderledes religiøs og kulturel baggrund. Frygten er især muslimske indvandrere.

Fordømmelse i Vesteuropa

Centraleuropæernes tilgang møder fordømmelse fra flere af de vestlige lande, men i Centraleuropa forstår man ikke vesteuropæernes forargelse. Vesteuropas multietniske samfund og integration af udlændinge ses som en fiasko, man ikke ønsker at gentage. Derudover ses Tysklands åbning af grænsen på EU’s vegne som et svigt af de aftaler, landene er bundet af via medlemskab af Schengen. De, der har brudt disse aftaler, skal selv bære ansvaret.

Er de øst- og centraleuropæiske landes holdning et udtryk for egoisme og mangel på respekt for fælleseuropæiske værdier, eller er den derimod et udtryk for rational tænkning, sund fornuft og ansvar?

Hvorfor?

Ønsker man at forstå de øst- og centraleuropæiske landes tankegang, er det nødvendigt at forholde sig til flere forskellige faktorer. Disse faktorer vil vi undersøge under vores besøg i tre af de centraleuropæiske lande, nemlig Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet. I alle tre lande taler vi med politikere, forskellige organisationer og tænke-tanke, eksperter og både tilhængere og modstandere af indvandring.

Undervisere

Ota Tiefenböck

Ota Tiefenböck er freelancejournalist med speciale i Øst og Centraleuropa, Balkan og Kaukasus og chefredaktør på nyhedsmediet Mr. East. Dækker området for flere danske og enkelte norske medier og er kommentator vedr. øst- og centraleuropæiske forhold i radio a tv.