Tallene gemmer på historier – regneark for begyndere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112 København K
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.390 kr. + moms | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 444 evalueringer)
Forår 2017

Regnearket er data-journalistens schweizerkniv. Omkring 90 procent af al datajournalistik bygger på regnark. Alle journalister har gavn af at kende til mulighederne med regneark.

Du kan regne i et regneark, men også finde mange cases, hvis blot du ved, hvordan du sorterer og filtrerer. Undervejs lærer du at importere, rense, strukturere og kombinere data. Og så er der pludselig masser af muligheder for at finde helt nye historier og skarpe vinkler.

Alle kan være med her. Kurset er det begynder-kursus i regneark, vi ved, at mange journalister efterspørger, og som endnu flere vil have gavn af.

Uanset, om du vil være bedre til at finde gode historier, gode cases og de bedste vinkler, eller om du vil arbejde mere med data, grafikker, kort og den type visualiseringer, er et grundlæggende kendskab til regnearket den bedste bagage.

Vi lærer dig – helt fra grunden – hvad enhver journalist bør kunne:

  • At håndtere data i et regneark.
  • At lave enkle beregninger ved hjælp af formler.
  • At sortere, så vi kan fokusere på ekstremerne, hvor de gode historier ofte ligger.
  • At bruge pivottabeller, så vi hurtigt kan tjekke vinkler i selv meget store datasæt.
  • At importere, rense og bruge data, vi henter på nettet eller i pdf-filer.

Forudsætninger: Ingen – kurset er for begyndere. Du skal medbringe din egen computer på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Har du ikke Excel, findes der gode gratis programmer, vi kan henvise til.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDINGEN ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Undervisere

Tommy Kaas

Tommy Kaas er specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad.

Han har i de seneste 20 år arbejdet målrettet med at kombinere data og journalistik. Tommy Kaas er uddannet fra DJH i ’88, hvorefter han bl.a. har arbejdet på Vejle Amts Folkeblad, Danske Kommuner, De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten samt ErhvervsBladet.

Han var medstifter af Foreningen for Computerstøttet Journalistik og DICAR.